HALK İRADESİ ESASTIR

Güney Kürdistan’da alınan ‘bağımsızlık referandumu’ kararı, KDP’nin ittifak yaptığı AKP ve ortağı MHP’nin inkarcı ruhunu bir kez daha hortlattı. Düne kadar Barzanî’yi Amed şovlarına davet eden Erdoğan, ‘ipin ucu kaçtı’ derken, Bahçeli ise tehditler savurdu

Ankara’nın tüm iç ve dış politikasını Kürtlerin haklarını elde edememesi ve statüsüz kalması üzerine kurduğu bir kez daha ortaya çıktı. KDP Lideri Mesud Barzanî’nin ittifak kurduğu AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Güney Kürdistan’da alınan bağımsızlık referandumuna tepki göstererek, “İpin ucu kaçtı” dedi. AKP’nin baş müttefiki ve Erdoğan’ın “yardımcısı” olarak görülen MHP Lideri Devlet Bahçeli ise, Güney Kürdistan’ı yakmakla tehdit etti.

Referandum tehditmiş!

AKP Genel Başkanı Erdoğan, grup toplantısında Güney Kürdistan’ın KDP’nin aldığı bağımsızlık referandumuna tepki gösterdi. Erdoğan, “Kuzey Irak’la ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Irak’ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki, istişare yolu ile yapılsın. Bu bölgede Kuzey Irak yalnız değildir. Musul’da Araplar, Kerkük’te Türkmenler birlikte yaşıyorlar. Biz Irak’ın bütünlüğünü hep savunduk. Zaman zaman orada ipin ucunun da kaçtığını gördük. Bu bizi üzmüştür, Dışişlerimiz açıklamaları da yapmıştır. Kimsenin yararına değildir” diyerek tehdit savurdu. Erdoğan, Kürt karşıtlığı üzerinden ittifak yaptığı MHP ile iç tüzüğü değiştirip hiç söz hakkı tanımadan istediği yasayı geçirme pazarlığı da yapıyor. Erdoğan, “AK Parti ve MHP elele verirler ve iç tüzüğü değiştirir” dedi.

Devlet adına Barzani’ye tehdit

Güney Kürdistan’da yapılması kararı alınan bağımsızlık referandumuna bir tehdit de Erdoğan’ın “yardımcısı” olarak görülen MHP Lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Barzani 25 Eylül’de bağımsızlık referandumu yapacakmış, Türkmen yurtlarına göz dikmiş. Bunların hepsi fasa fisodur… Aç tavuk kendini darı ambarında sanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti kapısının önünde gecekondu yapmaya kalkanları hizaya getirip şehitlerimizin emanetini korumaya mecburdur. Barzani ateşle oynamaya meraklıysa cayır cayır yanmasının önünü açmak Türk devletinin beka meselesidir. Erbil oradaysa Ankara burada” diyerek Kürtlere hakaret etti.

ANKARA

EN SON EKLENENLER