Halkın parasıyla referandum rüşveti

Meclis görüşmelerinden kavga gürültüyle geçirildikten sonra halk oylamasına sunulacak ‘tek adam’ yasası için halk iradesi yok sayılarak gasp edilen DBP’li belediyelerin imkanları kullanılmaya başlandı. Belediyelerde işçi kıyımı ile boşaltılan kadrolar referandumda ‘evet’ oyu için rüşvet olarak kullanılıyor

Halk iradesi gasp edilerek kayyum atanan DBP’li belediyelerin tüm imkanları, referandum süreciyle birlikte “evet” oyu için kullanılmaya başlandı. Referandumada “hayır” oyu çalışması yürütünlere yönelik gözaltı, tutuklama ve saldırı politikalarını devreye koyan iktidar, şimdi de yüksek oylarla 2014 Yerel Seçimleri’nde DBP’ye geçen ve seçilmişleri tutuklanan belediyeleri “evet” oyu için kullanmaya başladı. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan habere göre, özellikle Kürdistan’da yürütülecek “evet” oyu çalışmaları için kayyum atanan belediyeler kullanılıyor.

İşçi kıyımı sürüyor

Amed’in en önemli belediyelerinden olan ve 8 Aralık’ta kayyum atanan Kayapınar Belediyesi, referandumda çalışmaları için aktif olarak kullanılan belediyelerin başında geliyor. Polis tarafından abluka altına alınan ve giriş çıkışların sürekli olarak kontrol edildiği belediyede işçi kıyımı sürerken, basın ve halkla ilişkiler biriminde çalışan 14 kişi ile 25 zabıta personelinin daha hafta içinde işlerine son verildi.
Boşaltılan kadrolar ‘evet’çilere!

İşten atılan işçilerle birlikte 600 kişilik işçi açığının oluştuğu belediyede halka, referandumda “evet” oyu vermeleri halinde kadrolu işe alınacaklarının söylendiği iddia edildi. AKP’lilerce örgütlendirilen çalışmalar kapsamında sözleşmeli işe alınacaklara, “evet” oyunun fotoğrafını çekmeleri ve kendileriyle birlikte ailelerinin de “evet” oyu vermesi durumunda kadrolu iş verileceği vaadinde bulunulduğu belirtildi.

Mahalle mahalle altın rüşveti

Yine belediye bünyesinde belediye Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden alınan 6 bin adet çeyrek altının da referandum rüşveti olarak dağıtıldığı belirtildi. Mahalleleri gezen AKP’liler, doğum yapan kadınların listesini çıkardı. Belediye adına AKP propagandası yapan AKP’lilerin, DBP belediyelerini de karalayarak, çalışmadıkları ve yolsuzluk yaptıkları yönünde kara propaganda yaptıkları öğrenildi.

Halk belediyesi değil aile şirketi!

Amed Büyükşehir Belediyesi ve Amed’de ilçe belediyelerine atanan bütün kayyumları iktidar adına yönettiği belirtilen AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun, çalışmalara ailesini de dahil ettiği öğrenildi. AKP’li Ensarioğlu ailesi, görüştükleri herkese oy vermeleri ve kendileri için çalışmaları halinde kadrolu iş vaadinde bulunuyor. Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu ise Araştırma Hastanesi’nin yanında açtığı irtibat bürosuyla gelenlere şartlarını ve yapılması gerekenleri anlattığı belirtildi.

Böyle olur iktidarın imamı!

Başkanlık yasası için yapılacak referandum öncesi iktidar tarafından “hayır” oyu kullanacaklar hedef gösterilirken, bir yandan da “evet” oyu için devletin tüm kurumları seferber edilimeye devam ediyor. Ümraniye Modoko Camii İmamı Hüseyin Güleç, 3 Şubat’ ta Ümraniye İmes Sanayi Camii’nde verdiği Cuma vaazında Başkanlığa “hayır” diyenleri “gafillikle, hainlikle” suçladı, Güleç, AKP’nin icraatlarını sayarak “evet” propagandası yaptı. Güleç vaazında “Kötüye gidiyor işler diye esnafın moralini bozmaya çalışıyorlar. İşler kötüye gitmiyor” ifadelerini kullanarak, ekonominin kötüye gittiğini söyleyenleri hedef aldı. AKP döneminde açılan köprü ve otoyolların isimlerini sayan Güleç “Bugünkü ‘hayır’cılar, kimdir bunlar? Dünyanın en büyük havalimanını istemeyenler. Yavuz Selim Sultan Köprüsü’nü hazmedemeyenler. Gözünüze dizinize dursun dedi ya Başbakan durmasın gözleriniz dizlerinize aksın aksın. Utanmadan gezsin onlar. İşte bunlara karşı çıkanlar Marmaray, Avrasya ve Esenler istemeyen Hayırcılar bunlar işte Hayırcılar” dedi. Güleç’in sözlerine cemaat tepki gösterdi.

AMED / ANF

EN SON EKLENENLER