Hamzaoğlu: Yürüyüşe sahip çıkılmalı

CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”nü değerlendiren Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, “Bu yürüyüş, Türkiye halklarının yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, Edirne’ye uzayabilmelidir” ifadelerini kullandı.

Sahip çıkılmalı

Yürüyüşe sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Hamzaoğlu, “Meclis dokunulmazlığı, kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırmalıdır. Buna katılıyoruz. Ancak; HDP milletvekillerinin hedef tahtasına konduğunda meclise, Genel Kurul’a oylamaya getirilen dokunulmazlıkların kaldırılma süreci, hedefi çok net bir şekilde yedi düvel tarafından bilinen bir gerçekliğe sahip iken buna oy vermek, olur vermek; Türkiye siyasi tarihinde hesap verilecek bir tercihtir. Önce bunun altını çizelim. Oradan alınan güçle HDP Eşbaşkanları sorgusuz-sualsiz tutuklanarak, tutukluluk haline yargılanmaya götürüldüler. Aynı şekilde belediye eş başkanları tutuklanmalarına gerek olmamasına rağmen tutuklanma bir formal hale dönüştürüldü. Hukuk, kokmuş durumda. O bakımdan adalet arayışı doğrudur” ifadelerini kullanıldı.

Bu Türkiye halklarının talebidir

Hamzaoğlu, şöyle devam etti: “Bu ne Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne CHP’nin talebidir. Bu, Türkiye halklarının talebidir. Bu Türkiye işçi sınıfının, kadınların, gençlerin ortak talebidir. Referandum süreci bunu ortaya koymuştur. ‘Hayır Meclisleri’ bunu zaten örgütlemiştir. Bu nedenle de HDK ve diğer yapılarda sadece bunun içinde olmak, karşılamak değil, Adalet Yürüyüşü’nün Türkiye halklarının yürüyüşü olduğu bilinciyle hareket etmesi gerekir. O bakımından bu yürüyüşün başlangıç gerekçesi ne olursa olsun eğer; referandum sürecindeki toplumsal muhalefetin yükseliş zemini olmasaydı; bunun gelişemeyeceğini de bilerek, hepimizin başlangıcına katkısı olduğunu görerek bu sürecin sahipleri olmamız gerekir. Bu meşru eylem biçimidir. Bu yürüyüşler, bu süreçte Kandıra’yı da görmelidir. İstanbul’da bitmemelidir. Bu yürüyüş Edirne’ye kadar da uzayabilmelidir. İşte bizim de hep beraber Türkiye halkları olarak bu perspektifi kazandırmamız gerekir.”

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER