Hatay’da 28 Mayıs’ta sandığa gitme çağrısı

Yaşanan deprem sonrası Hatay’ı terk etmek zorunda kalan seçmene ‘Tek adamdan kurtulmak için son şans’ diyen partililer ‘Sandığa gidin’ çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için dört bir yanda çalışmalarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçmene 28 Mayıs’ta sandığa gitme çağrısı yaptı. HDP İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, seçimlerin ilk turunda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı durdurduklarını ifade etti. Deprem sonrası Hatay’ı terk etmek zorunda kalan seçmenlere çağrıda bulunan Nalbant, “Depremde binalar yerle yeksan oldu, binlerce insanımız öldü. Cenazesine ulaşılamayan azımsanmayacak sayı mevcudiyetini korurken, kalkıp bu kenti terk etmek yada sandığı boykot etmek, küsmek, olsa olsa bu iktidarın kendisine hizmet eder. Her şey bitmiş değil, lütfen bu fedakarlığı, bu kararlılığı 28 Mayıs’ta gösterin ve oyunuzu değişimden yana kullanalım. Yeni bir sayfa açtığımız zaman, bu statükocu anlayışı bertaraf etmenin zemini de doğacaktır. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, memleketinize, Hatay’a dönün ve tercihlerinizi değişimden yana kullanın. Birlikte umudu büyütelim” diye konuştu.

‘Bu düzenin gitmesi lazım’

Yeşil Sol Parti Hatay İl Eşsözcüsü Hasan Nurlu, ikinci tur seçimlerde oy kullanmanın önemine değinerek, “Gençlerimiz, kendi geleceğinizi kendiniz belirleyin. Kadınlar üzerinde büyük baskılar var. Özellikle kadınların oy kullanmalarını istiyoruz. Bu düzenin gitmesi lazım. Demokrasiye açılımın sağlanması için mutlaka oyunuzu kullanın” diye seslendi.

‘Demokrasiye geçmemiz lazım’

HDP Defne İlçe Eşbaşkanı Vahil Çelik ise, seçimin iktidardan kurtulmak için son şans olduğunu söyledi. Demokrasi, özgürlük ve halkın birliği için 28 Mayıs’ta bir olunması gerektiğini vurgulayan Çelik, “Bütün oylarımızı Kemal Kılıçdaroğlu’na verelim. Artık demokrasi diye bir şey olmayacak. Bütün halklar ötekileştirilmiş, ayrıştırılmıştır. Tek kişilik yönetimden kurtulup, demokrasiye geçmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Haber: Müjdat Can / MA

 

#Hatayda #Mayısta #sandığa #gitme #çağrısı

EN SON EKLENENLER