HDK Genel Kurul’a gidiyor

HDK, 29 Ocak’ta Genel Kurul’unu düzenleyecek. Yürütme Konseyi üyesi Şenoğlu, HDK’nin yaşanan krizlere çözüm sunabilecek güçte olduğunun altını çizdi ve HDK’yi sahiplenme çağrısı yaptı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 29 Ocak’ta “Faşizme ve sömürüye karşı demokratik meclislerde birleşelim. Örgütlü ve özgür toplumla yeni yaşamı kuralım” şiarıyla 12’nci Genel Kurul’unu gerçekleştirecek. İstanbul Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Genel Kurul’a ilişkin HDK Yürütme Kurulu üyesi Sedat Şenoğlu, tüm toplumsal kesimleri HDK’yi sahiplenmeye çağırdı.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Rukiye Adıgüzel’e konuşan Şenoğlu, HDK’nin cumhuriyet tarihi boyunca ezilmiş, sömürülmüş, hakları gasp edilmiş, ötekileştirilmiş, toplumsal kesimlerin itirazlarını, sistem dışı arayışlarını, mücadelelerini birleştirme ve bunun toplumsal ittifakını kurma felsefesiyle yola çıktığını ve kuruldukları günden bu yana toplumsal örgütlemeyi sürdürdüklerini belirtti.

Krizlere çözüm sunabilecek güçte

Sedat Şenoğlu

HDK’nin ülkede sosyal, siyasal, ekonomik gibi tüm alanlarda yaşanan krizlere çözümler sunabilecek bir güçte olduğunun altını çizen Şenoğlu, “Toplumsal kesimlerin sorunlarına müdahale eden, orada bir politika üreten meclislerimiz oldu. Sağlık, emek, ekoloji meclislerimiz birikim sağladı. Ekoloji mücadelesinin olduğu hemen hemen her yerde mutlaka HDK’liler veya HDP’liler vardı” diye belirtti.

Faşizmi aşmanın ve iktidarı değiştirmenin temel gücünün, örgütlenmiş, bir parti/kongre formu olduğunu söyleyen Şenoğlu, “Biz önümüzdeki dönemle beraber bu forma doğru örgütsel bir adım atmayı düşünüyoruz. Ve bunu başarabileceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul şiarının HDK’nin tarihsel misyonunu tekrar güncelleyen ve bu güncel görevleri ortaya çıkartan bir şiar olduğunu kaydeden Şenoğlu, “Toplumu faşizmden kurtarmak lazım. Ve tabi bu faşizmi siyasal olarak var eden kapitalist sistemi de toplum gücüyle çözmemiz lazım. Bunun meclislerle olabileceğini söylüyoruz. Ama sadece direnmek, karşı çıkmak değil, aynı zamanda bir inşa çalışması yürütmemiz lazım. Toplumun bütün emek, demokrasi güçleri faşizmi yıkmada meclislerde birleşmeli. Çünkü hem toplumumuzun, hem Türkiye’nin hem de dünyanın buna çok ihtiyacı var” dedi.

Tüm toplumsal kesimleri düzenleyecekleri 12’nci Genel Kurul’da HDK’yi sahiplenmeye, güçlendirmeye çağıran Şenoğlu, “HDK, bir anlamıyla bu kurulda kendini nasıl inşa edecekse, geleceği de bir bakıma öyle şekillenecek. Toplumsal güçleri HDK’de birleştirebiliriz. HDK’de bütün direnen güçlere yer var” diye belirtti.

HABER MERKEZİ

#HDK #Genel #Kurula #gidiyor

EN SON EKLENENLER