HDK Genel Kurulu: Demokrasi ittifakı kazandırır

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, iktidarın yaratmış olduğu tüm krizlere karşı çözüm önerilerinin olduğunu belirterek, “Bizim her alanda esas aldığımız demokratik ittifaktır. Demokrasi için tüm kesimleri bir araya getirerek, bütün sorunları çözebiliriz” dedi.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mersin İl Meclisi, “Kapitalizm, Ataerki, Öldürür. Yaşamak İçin Diren, Örgütlen, İnşa Et” şiarıyla 10’uncu Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki kurula, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ve siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

‘YERELLERDE BİR ARAYA GELMELİYİZ’

HDK Eş Genel Sözcüsü Sedat Şenoğlu, “Bolivya’daki madenciyle Sinop’taki doğa savunucusu, Mersin’deki kadınlarla farklı ülkelerdeki kadınlar aynı güce karşı savaşıyorlar. Gelinen süreçte içinde bulunduğumuz sorunlara karşı çözümler için dünya görüşüne sahip olmalıyız. Bunun için her alanda sorunları olan insanlarla bütünleşerek yan yana gelerek mücadele etmeliyiz” dedi.
Şenoğlu, toplumun iktidardan memnun olmadığını belirterek, “Bizim de bu gerçeği bilerek kendi gücümüzü görüp örgütlenmemiz lazım. Her türlü sorunu yerelde tanıyıp, bir araya gelerek sorunların olduğu yerlerde meclisler kurup mücadele edilmelidir. Halkın kendi sorunlarıyla birleşmelidirler. Meclisleri örmeliyiz. En basit sorunlar karşısında bir arada olmalıyız. Bugün kadın, doğa, ekonomi alanındaki tüm krizleri çözebilecek programımız var” diye konuştu.

‘DEMOKRASİ İTTİFAKIYLA BAŞARABİLİRİZ’

HDK’nin her dönemde gelişim ve dönüşüm yapısına sahip olduğunu, iktidarın her alanda yarattığı enkaza karşı mücadele edebilecek direniş geleneğinin olduğunu söyleyen Şenoğlu, “Hiçbir şey bitmiş değil. Emekçiler çaresiz ve çözümsüz değil. Bizim felsefemiz, mücadelemiz ve programımız var. Bizim her alanda esas aldığımız demokratik ittifaktır. Demokrasi için tüm kesimleri bir araya getirerek, bütün sorunları çözebiliriz. Demokrasi ittifakı sadece siyasi partilerin ittifakı değildir. Demokrasi ittifakı, halkın ittifakıdır. Önümüzdeki dönemin en temel gerçeği budur. HDK bu şekilde örgütlenmeli.”

‘AKP’NİN ÖMRÜ BİTİYOR!’

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ise bütçe görüşmeleriyle ilgili konuştu. 2020 bütçesini “Saray tarafından sipariş edilen bütçe” olarak tanımlayan Turan, “Biz savaş bütçesine karşı barışı savunduk. Savaş bütçesinin son bulması için bir duruş sergilemek istedik. Türkiye’nin Libya, Rojava’da yapmış olduğu savaş kararları öyle sıradan şeyler değildi. İktidar yaşlı, savaşacak durumu yok artık. İktidar gidici! Ama biz bu duruma karşı nasıl örgütleneceğiz, bunu konuşmalıyız ve çalışmalıyız. AKP iktidarının çok fazla bir ömrü kalmadı. Biz yeni demokrasi blokunu örgütlemeliyiz. Bu süreçte de çok önemli konumumuz var” dedi.
Ardından siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de söz alarak görüş ve önerilerini sıraladı. Konuşmaların ardından HDK Mersin İl Meclisi, yeni yönetimini belirledi.

 

EN SON EKLENENLER