HDK’li kadınlar: Hükümet, kadınların ‘Hayır’ direnişi karşısında istediğini alamadı

İSTANBUL – Erkek-devlet eliyle gerçekleştirilen referandumda hükümetin, kadınların ve halkın ‘Hayır’ direnişi karşısında istediği sonucu alamadığını belirten HDK’li kadınlar, “Biz kadınlar hiçbir süreçte meydanları terk etmedik, terk etmeyeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi üyesi kadınlar (HDK), referandum sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Erkek-devlet eliyle gerçekleştirilen referandumda hükümet, kadınların ve halkın ‘Hayır’ direnişi karşısında istediği sonucu alamamıştır. İktidar ve devlet, Yüksek Seçim Kurulu eliyle tüm halkların gözleri önünde hile yapmıştır” denilen açıklamada, şunlar belirtildi: “OHAL koşulları altında gerçekleştirilen ve meşru olmayan bu referandum sonucu halklarımıza dayatılmaktadır. Bilinmelidir ki bu anayasa kadınlar nezdinde yok hükmündedir. Biz HDK li kadınlar olarak toplum mühendisliğine kalkışan bu zihniyeti reddediyoruz. Değiştirilmesi gerekenin halklar, inançlar, cinsel ve kültürel kimlikler olmadığını, farklılıkları yok sayan bu tekçi zihniyet olduğunun bir kez daha altını çiziyoruz” denildi.

‘KADINLAR HİÇBİR SÜREÇTE MEYDANLARI TERK ETMEDİ’

HDK, “Kadınlar bu süreçte de kazanımları ve toplumun geleceği için sokaklarda, meydanlarda, evde, iş yerinde, siyasette, ortak mücadeleyi yükseltmişler, erkek zihniyete karşı kadın isyanını her yere taşımışlardır. Biz kadınlar hiçbir süreçte meydanları terk etmedik, terk etmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

EN SON EKLENENLER