HDP, AKP ve MHP ile bayramlaşmayacak

Siyasi partilerin bayram programı netleşti. HDP, bu bayramda da AKP ve MHP’yi ziyaret etmeyecek.

Siyasi partilerin bayramlaşma programları netleşti. İki yıldır saldırı ve savaş politikalarından dolayı AKP ve MHP ile bayramlaşmayan HDP, bu bayramda da iki partiye bayram ziyaretinde bulunmama kararı aldı. Alınan bilgilere göre; HDP son bir kaç bayramda yaptığı gibi sadece CHP, DSP ve Saadet Partisi’ni ziyaret edecek. Aynı şekilde HDP’ye de DSP, CHP ile Saadet Partisi temsilcileri bayram ziyaretinde bulunacak. Ziyareti gerçekleştirecek heyette yer alacak isimler ise henüz netleşmedi.

26 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek olan bayramlaşma programında HDP’nin kabul heyeti ilk olarak CHP’yi ardından DSP ve son olarak Saadet Partisi heyetini kabul edecek. Heyet kabulleri sırasında bir heyette aynı saatlerde söz konusu partileri ziyaret edecek.

Öte yandan partilerin genel başkanlarının bayram programları da netleşti. 4 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bayramı Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde karşılarken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan İstanbul’da, Başbakan Binali Yıldırım memleketi Erzincan’da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara’da olacak. “Adalet” yürüyüşü kapsamında Ankara’dan İstanbul’a yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bayramı, yürüyüş güzergahında karşılayacak.

EN SON EKLENENLER