HDP: Demokrasi güçleri cesaretle birlikte yürümeli

Ankara’da partisinin il binası önünde konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, iktidarın ülkeyi özgürlükler, hukuk ve demokrasiden daha da uzaklaştırmak istediğini belirtti. Sancar, “Bütün demokrasi güçlerinin cesaretle, kesintisiz bir biçimde  birlikte yürümeleri gerekiyor” dedi. 

HDP Ankara İl Örgütü, Diyarbakır BüyükşehirBelediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını il binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. “Gülten Kışanak yalnız değildir”,”Fırat Anlı yalnız değildir” sloganları atılan açıklamada konuşan HDP Ankara İl Eş Başkanı İbrahim Binici, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı’nın sokağa çağrı yaptığını hatırlattı. Binici, kendilerinin de haklarını sokakta aramaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise “Bütün siyasi ve hukuki alanlarda ülkeyi özgürlüklerden, hukuktan, demokrasiden iyice uzaklaştırmak isteyen bu iktidarı demokratik direnişimize durduracağız. Bunun için Türkiye halklarının omuz omuza mücadele etmesi gerekiyor. Bütün demokrasi güçlerinin cesaretle, kesintisiz bir biçimde  birlikte yürümeleri gerekiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 

EN SON EKLENENLER