HDP Eşbaşkanı Kemalbay Yüksekdağ’ın ardından Demirtaş’ın ailesini ziyaret etti

Geçtiğimiz günlerde Figen yüksekdağ’ın Adana’da bulunan ailesini ziyaret eden HDP’nin yeni Eşbaşkanı Serpil Kemalbay, Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş’ın Amed’de bulunan ailesini evinde ziyaret etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Serpil Kemalbay, partinin tutuklu Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın ailesini ziyaret etti. Ziyarete HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, HDP MYK üyesi Ömer Önen ile HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülşen Özer de katıldı. Kemalbey ve beraberindeki heyeti Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve ailesi karşıladı.

HDP’nin tutuklu milletvekillerinin hukuki durumunun konuşulduğu ziyarette, Kemalbay tutuklu eşbaşkanlar ve milletvekillerine ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yapılan başvuru hakkında bilgi verdi.

Ziyaret ardından Kemalbay ve beraberindeki heyet, partisinin düzenlediği iftar programına katılmak üzere Cizîr’e (Cizre) doğru hareket etti. Kemalbay, geçtiğimiz günlerde tutuklu HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın Adana’da bulunan ailesine de ziyarette bulunmuştu.

Amed / dihaber

EN SON EKLENENLER