HDP seçim çalışmalarına başladı: AKP-MHP’nin saltanatını yıkacağız

HDP Şirnex’te seçim çalışmalarına başladı. Hazine yardımı blokesine karşı halkla dayanışma örgütleniyor

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik kapatma davası devam ederken seçimlere kısa bir süre kala Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, “hazine yardımı hesabına tedbir konulması” talebini görüşerek “geçici bloke” koydu. Hazine yardımına bloke konulmasına tepkiler sürerken, HDP tüm engellere rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Botan’da gece gündüz mahallelerde ev ev gezerek yurttaşlarla bir araya gelen HDP’li kadın siyasetçiler, seçim hazırlıklarına başladı. Yerelde seçim startını veren kadın siyasetçiler, “AKP-MHP’nin saltanatını yıkmaya hazırız” dedi.

Bütçemiz yoktu ve halk bizimle birlikteydi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, tasfiye politikaları ile sonuç alınamayacağını ifade ederek, seçim startını verdiklerini, Botan halkının iktidara gereken cevabı vereceğini belirtti.

Daha önceki yıllarda herhangi bir bütçelerinin olmadığını belirten Akdağ, “Bütçemiz yoktu ve halk bizimle birlikteydi, bizimle birlikte mücadele ediyordu. Halkımız ne maddi, ne de manevi anlamda partimizi hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Halkımız her koşulda partisinin yanında olacağını belirtiyor. O nedenle bütçenin kesilmesiyle mücadelemiz engellenemez” diye belirtti.

Kredi çekeriz HDP’ye destek oluruz

Botan halkının tüm saldırılara karşı mücadeleyi büyüttüğünü belirten HDP Cizîr İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit, ” HDP’nin izlediği 3’üncü Yol siyasetinin AKP iktidarını bitireceği aşikar olduğu için HDP’ye karşı bir saldırı yürütüyorlar. Aynı zamanda psikolojik yönden de saldırıyor ve özel savaş politikaları yürütülüyor. Çünkü Türkiye’nin kaderini HDP değiştirecek. Bu nedenle HDP’ye ve onun kurduğu ittifak bloğuna yönelik bir saldırı var. İstanbul mitingi herkese büyük bir moral verdi” ifadelerinde bulundu.

Ecevit,  hesapların bloke olduğundan sonra halkın tepkisinin olumlu olduğunu, halkın “gerekirse kredi çekeriz, gerekirse kıyafetimizi satarız, HDP’ye destek oluruz dediğini aktardı.

Bizim onurlu halkımız var

HDP Silopiya İlçe Eşbaşkanı Asuman Külter ise, kadınların bu sürecin öncüsü olduğunu aktararak, ” Partimizin bütçesi kesilmiş olabilir, keza 1990’lı yıllarda bütçemiz mi vardı? Bizim onurlu halkımız vardı. Onlara inanıyoruz. Ekonomik olarak biz kendimizi yöneteceğiz. Seçim çalışmalarına şimdiden başladık. Halkımızla birlikte AKP-MHP iktidarına karşı geri adım atmayacağız. Bütçemizin kesilmesi halkın öfkesini ve desteğini artırdı. Botan halkı AKP saltanatını yıkmaya hazırdır” şeklinde konuştu.

Botan gereken cevabı verecektir

HDP Hezex İlçe Eşbaşkanı Evin Erden de, “Botan’da çok ciddi bir heyecan var. Tutuklamalarla, ablukalarla çalışmalarımızı durdurmak isteseler de durduramayacaklar ve engellemeyeceklerdir. Sonuna kadar direneceğiz, teslim olmayacağız. Halkımız süreci takip ediyor ve HDP’ye yönelik bütün saldırıları görüyor. Bu yüzden seçimlerde Botan halkı gereken cevabı verecektir” dedi.

MA

 

#HDP #seçim #çalışmalarına #başladı #AKPMHPnin #saltanatını #yıkacağız

EN SON EKLENENLER