HDP’de eşbaşkanlar olmadan ilk MYK toplantısı

HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’sız ilk MYK toplantısını yeni dönemin yol haritasını belirlemek amacıyla yapıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4 Kasım’da eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından ilk kez eşbaşkanlar olmadan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile bir araya geldi. Parti genel merkezinde sabah saatlerinde toplanan MYK’nin gündeminde, partiye dönük tutuklama ve gözaltı operasyonlarının ardından izlenilecek yol haritası var. Milletvekillerin tutuklanmasının adından Meclis çalışmalarına katılmama kararı alan HDP, önümüzdeki sürece ilişkin alınacak kararları toplantıda ele alacak. Önümüzdeki süreçte izlenilecek tavır konusunda seçmenler başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelme kararı alınan partide buna dair planlama da bu toplantıda belirlenecek.

5 üye eksik başladı

Demirtaş ve Yüksekdağ’ın yanı sıra geçmiş dönemlerde tutuklanan MYK üyeleri Hüseyin Yılmaz, Alp Altınörs ve Atiye Eren’in dahil olmadığı toplantıda, 5 MYK üyesi eksik olarak başladı. Toplantının akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, gün içerisinde Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen tarafından toplantı gündemine dair genel merkez binasında bir açıklama yapılacağı da bildirildi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER