HDP’den Erdoğan’a cevap: Cûdî’de hayat fışkıracak

Dîlok’ta ‘14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye gömeceğiz’ diyen Erdoğan’a cevap veren HDP’li Tayip Temel, ‘Kutuplaştırıcı dil karşısında biz Kaz Dağları’ndan çiçek ekeceğiz.  Bizim hayal ettiğimiz demokratik Cumhuriyet inşasında, Cûdî’de mezar değil hayat fışkıracak’ dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı’nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, “Yeni Anayasa konusundaki taslağımızı da belli bir seviyeye getirmiştik. Erdoğan aday olamaz diyorlardı. YSK yüzlerine vurdu mu? Vurdu. Şimdi ne diyorlar Anayasa Mahkemesi’ne gidiyoruz. Yolunuz açık olsun. Bunların daha önce Anayasa Mahkemesi’nin ne karar verdiğinden de haberi yok” dedi. Konuşmasının devamında “14 Mayıs’ta bunları Cudi’ye, Gabar’a gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük, yine gömeceğiz” diyen Erdoğan, İHA ve SİHA’ları yaptıklarını söyledi.

AKP gidecek

Erdoğan’ın bu sözlerine sanal medya üzerinde birçok tepki geldi. “Erdoğan yine savaşa sarılıyor. Eski seçimlerde olduğu gibi yine savaş ile seçim süreci yürütecek. Ama şunu unutmamalı, Cudi’de mezar değil hayat fışkıracak” diyerek tepki gösteren yurttaşlar, AKP’nin bu seçimlerde gideceğini ifade etti.

Savaş siyaseti

Erdoğan’ın bu değerlendirmesinin sürpriz olmadığını belirten HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Belli ki 14 Mayıs seçimlerine giderken, savaş, kutuplaştırıcı ve Kürt düşmanlığı siyaseti öne alacak. Bu biçimiyle kampanya yürütecek. Yoksa seçimlere giderken, partiler demokratik bir yarış içinde iken neden muhalefeti Cûdî’ye ve Gabar’a gömmeye yönelik değerlendirme yapsın. Aslında bu değerlendirme Kürt sorununa yaklaşımını savaş ve inkar politikası olarak devam ettirdiğini, Kürtlere karşı düşmanlık siyasetini tırmandıracağını gösteriyor. Kampanyasını da bu düşmanca dil üzerinde kuracağı netleşmiş oluyor” dedi.

Tehdit diline sarıldı

Erdoğan’ın bu konuşmasının önümüzdeki dönem için nasıl bir ip ucu verdiğine ilişkin ise Temel şunları ifade etti: “Erdoğan’ın yaptığı ittifaklar ve girdiği ilişki angajmanı, daha önce iktidarın DAİŞ ile ilişki sistematiği, toplum kaygısından çok koltuk ve iktidar kaygısıdır. Öte yandan iktidarlarının beka kaygısının olduğunu gösteriyor. Bu konuda paramiliter güçleri tehdit dili ile toplumun üzerine salarak, korku ve gözdağı politikası yürüteceğini anlamamak saflık olur. İyi Parti liderine söylediği sözlerden sonra İstanbul İl Başkanlığının kurşunlanması göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur.”

Barışı öreceğiz

Yeşil Sol Parti, HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı olarak Kürtlere yönelik bu düşman siyaseti karşısında duracaklarını belirten Temel, “Kürtlere sadece mezar ve gömmeyi layık gören bir siyasete karşı çok güçlü bir duruş içinde olacağız ve savaş siyasetine karşı direnişi geliştirerek barışı öreceğiz. Kutuplaştırıcı dil karşısında biz Kaz Dağları’ndan çiçek ekeceğiz.  Bizim hayal ettiğimiz demokratik Cumhuriyet inşasında, Cûdî’de mezar değil hayat fışkıracak” şeklinde konuştu.

Cûdî’ye her türlü bitki ekilmeli

Öte yandan PKK Lideri Abdullah Öcalan ise daha önce Cudi hakkında şu değerlendirmede bulunmuştu: “Cûdî Dağı’nda Nuh’un Gemisi’ndeki gibi, Cûdî’ye her türlü bitkiden ekilmeli, her türlü hayvan getirilmeli. Cûdî’de mevcut ağaçlar, bitkiler kesilmemeli, çiçekleri koparmamalı; korunmalı, hayvanları avlanmamalıdır.”

HABER MERKEZİ 

#HDPden #Erdoğana #cevap #Cûdîde #hayat #fışkıracak

EN SON EKLENENLER