HDP’den gözaltındaki eşbaşkanlar için açıklama

Panos Belediye Eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına karşı açıklama yapan HDP Yerel Yönetimler Kurulu, ‘Algı operasyonları oluşturarak Kürt halkının iradesini bir kez daha gasp etmeyi hedefleyenler, şunu bilsin ki halkımız sonuna kadar iradesine sahip çıkacaktır’ dedi

Sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan Agirî’nin (Ağrı) Panos (Patnos) Belediye Eşbaşkanları Müşerref Geçer, Emrah Kılıç’ın ve belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Uğur Laçin için açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yerel Yönetimler Kurulu duruma tepki gösterdi.

Suç politikaları sürüyor

2016 yılından bu yana kayyum siyasetiyle halkın iradesini gasp eden iktidarın, Patnos belediyesine yönelik operasyonlarla halkın iradesini tanımayacağını bir kez daha gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada,”Seçim dönemi boyunca halk iradesini nasıl keyfi bir şekilde gasp ettiklerini anlatanlar, seçimden sonra da bu hukuksuzluğu devam ettirme gayreti işine girmişlerdir. Halk iradesini gasp etmeye devam eden politikalarla suç işlemeye devam edeceklerini açıkça beyan etmişlerdir” dedi.

Halk iradesine sahip çıkacak

Gözaltılarn Kürt ve kadın düşmanlığının göstergesi olduğu belirtilen açıkalamada, “Gözaltına alınan eş başkanlarımız ve belediye çalışanı arkadaşlarımızdan tek biri dahi ifadeye çağrılmadan evleri basılarak gözaltına alınmıştır. Algı operasyonları oluşturarak Kürt halkının iradesini bir kez daha gasp etmeyi hedefleyenler, şunu bilsin ki halkımız sonuna kadar iradesine sahip çıkacaktır” ifadelerine yer verildi.

Mücadele sürecek

Açıklamada, gözaltılar, baskılar ve tutuklamalarla halkın sindirilemeyeceği kaydedilerek, “Halk iradesini gasp etme politikalarınıza karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” denildi.

ANKARA

#HDPden #gözaltındaki #eşbaşkanlar #için #açıklama

EN SON EKLENENLER