HDP’den Kılıçdaroğlu’na: Demirtaş’ı ziyaret etmeniz anlamlı olur

HDP’liler, kendilerini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin bir komisyon kurulmasını önerdi. HDP’liler, ayrıca Kılıçdaroğlu’na “Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmeniz anlamlı olur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaoğlu başkanlığındaki CHP heyetinin ziyaret ettiği HDP’den tutuklu milletvekilleriyle ilgili olarak CHP bünyesinde bir komisyon kurulması önerisi getirildi.

CHP heyeti dün referandum sonrası siyasi partilere dönük ziyaretler kapsamında HDP’yi ziyaret etmişti. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtalan’ın heyeti kabul ettiği görüşmede tutuklu milletvekillerinin durumu da konuşuldu.

‘HİÇ DOSYALARA BAKTINIZ MI?’

Alınan bilgilere göre, HDP heyeti tutuklu milletvekillerinin bir algı operasyonuyla tutuklandığını ve bunun dosyaların detaylıca incelenmesi durumunda net şekilde anlaşılacağını dile getirdi. Görüşmede, HDP’liler “Hiç dosyalarına baktınız mı? Dosyaların içinde, bir tekinde bile şiddet, şiddeti özendirme yok. Tamamı Meclis konuşmaları ve bu konuşmaların dışarıda da tekrarlanmasından oluşuyor” diyerek, bu duruma dikkat çekti.

BALUKEN KONUŞMALARI ÖRNEK!

Örnek olarak tutuklu bulunan HDP Grup Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi İdris Baluken’in durumunu gösteren HDP heyeti, Baluken’in Meclis’te 8 bin konuşma yaptığını anımsatarak, “Bu dosyaya yapılan konuşmalar için ‘Olsa olsa propaganda’ diye giriyor. Hukukta böyle bir tanım var mı?” görüşünü dile getirdi.

Ayrıca yürütülen algı operasyonuyla tutuklamalara kılıf uydurulduğunu savunan HDP heyeti, bununla bağlantılı olarak kamuoyunda doğru gelecek itirazların önünün de kesilmek istendiğinin amaçlandığını ifade etti.

TUTUKLU VEKİLLER İÇİN KOMİSYON ÖNERİSİ

Tutuklu milletvekillerinin durumuna dair CHP’ye öneri sunan Sırrı Süreyya Önder, CHP bünyesinde bir hukuk komisyonu kurularak vekillerle ilgili bütün dosyaların incelenmesini istedi. Komisyon önerisiyle tutuklu milletvekillerinin tamamen algı operasyonuyla tutuklandığının anlaşılacağına işaret eden Önder’in bu önerisi üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu heyette yer alan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’dan bu konuda not almasını talep ettiği öğrenildi.

‘DEMİRTAŞ’I ZİYARET ETMENİZ ANLAMLI OLUR’

Kılıçdaroğlu’nun Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde 200 günü aşkın süredir tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın durumunu sorduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu, “Vekil arkadaşlarımızı görüşmesi için gönderiyorum” derken, HDP heyeti ise Kılıçdaroğlu’na “Sizin ziyaret etmeniz daha anlamlı olur” dedi.

HDP: EVET, HAYIR BLOĞU DEĞİL, DEMOKRASİ CEPHESİ

CHP’nin diğer siyasi partileri ziyareti sırasında dile getirdiği 2019 seçimleri ve ortak aday konusunun bu görüşmede dile getirilmediği öğrenildi.

HDP heyetinin toplumu “Evet” veya “Hayır” bloğu şeklinde ayrıştırmanın doğru olmadığından hareketle “demokrasi bloğu” doğru bir tanımlama olacağını dile getirdi. HDP heyeti, DBP’li belediyelere atanan kayyumlar ve belediye başkanlarının tutuklanma gerekçelerine de dikkat çekti.

EN SON EKLENENLER