HDP’den sonra CHP ilk grup toplantısını meclis dışında yaptı

Daha önce değişik vesilelerle HDP’yi eleştirip meclisi işaret eden CHP, milletvekillerinin tutuklanmasından sonra ilk kez meclis dışında grup toplantısını gerçekleştirmek zorunda kaldı. CHP yürüyüşü 6’ncı gününde işçilerin katılımı ile daha da kalabalıklaştı.

CHP’nin, milletvekilleri Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra başlattığı Adalet Yürüyüşü 6’ncı gününde devam ediyor. Sabah saat 08.00’de Kızılcahamam Bulak Köyünde başlayan yürüyüşe, DİSK Genel Başkanı Kani Beko başkanlığında DİSK ve bağlı sendikalar, CHP’nin il ve ilçe örgütleri katıldı. Yürüyüşe, “Adalet halkın ekmeği, işçilerin geleceğidir” pankartı ile katılan işçiler sık sık, emek ve adalet eksenli sloganlar attı. İşçilerin katılımı ile yüzlere ulaşan yürüyüşçüler aynı zamanda sık sık direniş şarkıları ve “Bekle bizi İstanbul” marşını söyledi.

CHP’YE ÖZEL KORUMA

Yürüyüş boyunca, eylemcilere jandarmanın yanı sıra, komando ekiplerinin de eşlik etmesi dikkat çekti. Yürüyüş güzergahı boyunca, yol kenarlarına uzun namlulu komandolar konumlandırıldı. Yol üzerine park edilen araçlarda jandarma köpekleri ve ekipler bomba araması yaptı. Edinilen bilgilere göre, jandarma hariç sadece özel komandolardan 200 kişilik bir birlik yürüyüşün ve konaklama alanlarının güvenliğini sağlamak için görevlendirildi.

Yürüyüş devam ederken, İstanbul istikametinden gelen kimi grupların yol boyunca yürüyüşleri beklediği ve yürüyüş koluna katılım sağlandığı gözlendi.

SOĞUK ZORLAYICI OLDU

Aralıklarla çiseleyen yağmur ile birlikte hava sıcaklığının düşmesi yürüyüşçüleri zorladı. Çamlıdere Yol ayrımında mola verildi ve CHP’nin yaptığı grup toplantısı için hazırlıklar yapıldı. Bekleme sırasında da soğuk havadan dolayı eylemciler ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

HDP’DEN SONRA CHP’DE GRUBUNU MECLİS DIŞINDA YAPTI

CHP Merkez Yürütme Kurulunun aldığı karar gereği CHP, Çamlıdere yol ayrımında grup toplantısını gerçekleştirdi. CHP böylece, daha önce iki kez Diyarbakır’da grup toplantısı yapan HDP’den sonra ilk kez bir grup toplantısını meclis dışında yapmış oldu. Oysa, CHP daha önce HDP’yi eleştirerek çalışmalarını mecliste yürütmesi gerektiğini dile getirmişti. Grup toplantısı öncesinde de yürüyüşte hayatını kaybeden Hasan Tatlı için anma etkinliği düzenlendi.

20 TEMMUZ’U DARBE OLARAK GÖRMEYE BAŞLADI

Grup toplantısında, 20 Temmuz’u darbe olarak nitelendiren değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca, bir süredir HDP’lilerin başvurusuna herhangi bir yanıt vermeyen Anayasa Mahkemesine yönelik ilk kez CHP’den eleştiri geldi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında toplumun mağdur edilen bütün kesimlerini sayarken, HDP ve Kürt siyasetinin yaşadıklarına değinmemesi dikkat çekti.

ALTAN ÖYMENİN YAŞ GÜNÜ

Grup toplantısının yapıldığı alana gelen CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen’in 85’inci yaş günü kutlandı. Yürüyüş için anı defteri tutulmaya başlarken, Bülent Tezcan kendisi ile Veli Ağababa’nın Altan Öymen döneminde CHP’de siyasete başlattıklarını hatırlatarak, “Abi bu yüzden bize takılıyorlar, parti Öymencilerin egemenliğinde” diye şakalaştı.

ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN

Yürüyüş güzergahındaki yamaca, “Asla yalnız yürümeyeceksin” yazılı büyük bir pankart açıldı. Yürüyüşe aralarında Deniz Ongun, Hüseyin Turan, Enis Fosforoğlu gibi sanatçılar da katılarak destek verdi.

Yürüyüşçüler akşam Meşe Yaylasında konaklayarak yarın sabah yürüyüşüne devam edecek.

EN SON EKLENENLER