HDP’li Hişyar Özsoy: Erdoğan’ın hazmetmesi için sırtını sıvazladılar

 HDP Dış Politikadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Erdoğan’ın ABD’den eli boş döndüğünü belirterek, “Erdoğan’nın durumu hazmetmesi için ABD’de sırtını sıvazladılar. Rojava ile görüşseydi içine girdiği bu darboğaza düşmezdi” dedi.

HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretine dair değerlendirmelerde bulundu. Özsoy, “Trump görüşmesi de gösterdi ki Erdoğan esip gürleyecek durumda değil” dedi.

‘ABD’DE SIRTI SIVAZLANDI’

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesi öncesinde YPG’ye silah yardımı yapılmasını onaylamasını hatırlatan Özsoy, “Erdoğan’ın durumu hazmetmesi için ABD’de sırtını sıvazladılar. Erdoğan’ın temel ajandası ABD’nin YPG’ye tavrıydı. Bu konuda da sonuç alamadı” diye konuştu.

‘BİR MOSKOVA’YA BİR WASHİNGTON’A KOŞUP DURUYOR’

Özsoy, şöyle devam etti: “Erdoğan zayıf bir pozisyonda. Biliyorsunuz Trump ile görüşme olmadan önce Putin’in ‘Kürtler ile çalışmaya devam edeceğiz’ tarzında bir açıklaması oldu. Dolayısıyla Erdoğan bir Moskova’ya bir Washington’a koşup duruyor ama her ikisinde de istediği sonucu alamamış görünüyor. Erdoğan Rusya ve ABD arasında mekik dokuyacağına yanı başında ki Rojava ile yani Kürtler ile görüşseydi, içine girdiği bu darboğaza düşmezdi. Kendi tercihi.”

‘BU MANTIKLA KAYBETMEYE DEVAM EDECEK’

Türkiye’nin Kürt karşıtı politikasının Ortadoğu coğrafyasında sürdürülecek durumda olmadığına dikkat çeken Özsoy, Türkiye’nin önemli oranda yalnızlaşmasının sebebini Kürt karşıtılığı olduğunu söyledi. Özsoy, “Erdoğan bu mantık ile devam ederse kaybetmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Özsoy son olarak, Türkiye’nin Kürt karşıtı politikasında ısrar etmesi durumunda, kabarık faturalar ödemek zorunda kalabileceği uyarısını yaptı.

EN SON EKLENENLER