HDP’li Özsoy: Dünyada tecrit olan Erdoğan içeride tecrit uyguluyor

 Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde konuşan HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, “Dünyada tecrit olmuş bir Erdoğan ve hükümet içeride tecrit politikası uyguluyor. Erdoğan bu beyhude çabasından vazgeçmeli” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti, 4’üncü gününde devam ediyor. Yüzlerce polis ve yoğun abluka altında devam eden nöbete destek vermek isteyen yurttaşlar ile haber takibi yapmak isteyen basın mensupları bugün de saatlerce barikatın girişinde bekletildi. Nöbet tutan HDP’li vekiller hem ablukaya dikkat çekmek hem de adalet taleplerini yeniden dile getirmek için basın toplantısı gerçekleştirdi. Bugünkü basın toplantısında konuşan HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Türkiye’nin dış politikasını değerlendirdi.

Türkiye’de yaşanan hak ihlalleri ve hukuksuzlukların dış politika ile direk ilişkisi olduğunu dile getiren Özsoy, “Stratejik derinlik ile başlayan politikalar Türkiye’yi stratejik yalnızlığa itmiştir ” dedi. Türkiye’nin dış politikasını “Rezalet” olarak tanımlayan Özsoy, dış politikada Türkiye’nin sorun yaşamadığı ülkelerin yalnızca kendisinden çok uzak olan ülkeler olduğunu belirtti.

‘DÜNYADA TECRİT OLAN İKTİDAR İÇERDE TECRİT UYGULUYOR’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikayı iç politikada malzeme olarak kullandığına dikkat çeken Özsoy, “Erdoğan içte uyguladığı şiddet, hukuksuzluk politikasına dışarda da devam ediyor. Türkiye’yi dünyada da yalnızlaştırıyor. Bunun bedellerini halk ödüyor. Erdoğan tarafından Türkiye’de içte sürekli bir çatışmalı ve kutuplaşmalı bir siyaset izleniyor. Bu siyasetten bir an önce vazgeçilmelidir. Dünyada tecrit olmuş bir Erdoğan ve hükümet içerde tecrit politikası uyguluyor. Erdoğan dışarda sıkıştıkça dönüp içerde sivil toplumu baskı altına alıyor” dedi.

“Güçlü olan iktidarlar görünmez iktidarlardır” diyen Özsoy, “Ayakta kalmak korkusuyla OHAL’i kurumsallaştırmaya kalkışan bir Erdoğan söz konusu. Erdoğan, bu herkese zarar veren pozisyondan çıkarsa kendini kurtarmış olur. Türkiye’nin dünyada kredisi bozulmuş durumda. Erdoğan dünyaya gürledikçe tüm toplum bunun sıkıntılarını yaşıyor” diye konuştu.

‘ERDOĞAN BEYHUDE ÇABASINDAN VAZGEÇMELİ’

Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a dönük “terörist” söylemini hatırlatan Özsoy, “Erdoğan ve TC hükümeti terörizme destek veren bir ülke, bir lider olarak biliniyor. Bütün dünya MİT TIR’larını biliyor, Rojava’daki tutumunu biliyor. Türkiye’yi El-Nusra liderleri konusunda suçluyorlar” şeklinde konuştu.

Özsoy, Avrupa ile Türkiye ilişkilerinin sallantıda olduğunu ifade ederek, “Avrupa Türkiye’yi demokrasi ve hukuk devleti olarak görmüyor” diye konuştu.

Avrupa’nın Erdoğan’ın sürekli kendileriyle çatışmalı halini istemediğini kaydeden Özsoy, “Orada da artık kimse Erdoğan’ın yüzünü görmek istemiyor. Açıkça söylüyoruz, 25 Eylül’den sonra ciddi yaptırımlar da gelecek. Bunun faturasını sadece Erdoğan değil, hepimiz vereceğiz. Erdoğan bu beyhude çabasından vazgeçmeli ” dedi.

EN SON EKLENENLER