‘Her şeye rağmen sokakta olacağız’

HDP, DBP ve TJA, HDK ve bileşenleri, birçok kentte yapılan gözaltı operasyonlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak söz alan HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, gözaltı operasyonlarını “rehin alma” olarak nitelendirerek, “Gözaltına alınan arkadaşlarımız ‘hayır’ çalışmasını yürüten arkadaşlarımızdır” dedi. 1 Kasım seçim sürecinde yaşanan katliamları hatırlatan Hamzaoğlu, “Sizden korkmuyoruz ve sokaklarda olmaya devam edeceğiz” dedi. Hamzaoğlu, “Ama diyoruz ki siz o sandığı kuracaksınız ve ‘Hayır’lara mahkum olacaksınız” diye konuştu.

Algı operasyonu yaratılıyor

Eşsözcü Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, 9 Şubat’tan bu yana yapılan operasyonlarda ellerine ulaşan bilgilere göre 800’ü aşkın kişinin gözaltında olduğuna dikkat çekerek, bunun HDP’ye yönelik bir algı operasyonu olduğunu kaydetti.

Ne yaparlarsa yapsınlar

HDP Milletvekili Hüda Kaya da, OHAL’in sürekli ileri sürüldüğünü belirterek, “Ne yaparlarsa yapsınlar biat etmeyeceğiz ve buna teslim olmayacağız” dedi.

Geri adım atmayacğız

SYKP Eşbaşkanı Ahmet Kaya ise “rehin alma” politikalarına teslim olmayacaklarını ifade etti. ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, gözaltılara ilişkin, daha güçlü bir şekilde yola devam edeceklerini söyledi. Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü ise geri adım atamayacaklarını aktardı.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER