Hükümetin politikalarına destek veren Bahçeli: Türkiye batmakta

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin Katar başta olmak üzere politikalarına destek verirken, bir yandan da “Türkiye 4 bir tarafından su almakta, batmaktadır” dedi. CHP’yi de eleştiren Bahçeli, Hakkari ve Şırnak’ın da il olarak kalmasını istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında AKP’ye desteğini sürdürerek, CHP’ye yüklendi. Gündemdeki konulara ilişkin konuşan Bahçeli, Türkiye’nin Katar’ı desteklemesinin doğru olduğunu söyledi.

‘CHP’DEKİ AŞAĞILIK DUYGUSU NASIL İZAH EDİLECEKTİR’

Bahçeli, “Katar’la varılan askeri anlaşmasına değinerek, “8 Haziran’da onaylanan anlaşma ile Katar’ın askeri kurumlarının modernizasyonu, iki ülkenin birlikte çalışabilirlik ile barış ve istikrara katkı sağlaması amaçlanmıştır” diye belirtti. Bahçeli konuşmasının devamında CHP’ye de yüklenerek, “Katar’la anlaşmanın rutin onayı birden bire bazı çevreleri rahatsız etmiştir. Durduk yere bir kaşık suda fırtınalar koparanları anlamak mümkün değildir. Türkiye, üstelik eski hakimiyet havzalarında niye olmayacaktır, neremiz yetersizdir. CHP’deki var olan kompleks, aşağılık duygusu nasıl ve ne şekilde izah edilecektir” dedi.

‘CHP RABİA’YA DEĞİL BÖLGEDEKİ KANLI RANTLARA BAKSIN’

AKP’nin Katar politikasını doğru çizgide gören Bahçeli, “Malum çevrelere sormak istiyorum; Türkiye’nin bölgede pozisyon alması gözünüze batıyor da birçok ülke niçin dikkatlerinizden kaçıyor, kimlere sözcülük yapıyorsunuz” dedi. CHP’ye eleştirilerini sürdüren Bahçeli, şunları belirtti. “Eğer yürekliyseniz, minderden kaçmayacaksanız, ABD’ye ‘Ne işiniz var Ortadoğu’da’ deyin de endamınızı görelim. CHP’nin cesareti varsa Rabia polemiğine değil, emperyalizmin bölgeye kurduğu kanlı rantlara baksın.”

‘TAHRAN İLE RİYAD ÇEKİŞMESİ FELAKETİN HABERCİSİDİR’

Konuşmasının devamında İran ile Suudi Arabistan arasındaki gerginliğe de yer veren Bahçeli, iki ülke arasındaki çekişmenin felaketin habercisi olduğunun ileri sürerek şunları söyledi: “Tahran-Riyad çekişmesi felaket habercisidir. Karşımızdaki zulüm piramidinin içinde yok yoktur. Enerji oyunları, stratejik çatışmalar, ülkelerin fiziki karşılaşması ile değil, terör örgütleri eliyle görülmektedir. ABD Başkanı’nın seçim döneminde, borcumuzu Körfez ülkeleri ödeyecek açıklamasının icrası için her yol denenmektedir. ABD, 11 Eylül saldırıları nedeniyle ölenlerin yakınlarının Suudi Arabistan’a dava açmasına imkan sağlayan bir yasa tasarısını imkana açmıştır. Ülkemizin itiraz, Obama’nın da veto ettiği tasarı sırasında iki ülke arasında soğuk rüzgarlar esmiştir. Ramazan ayında, İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık, dinimizin buyruklarına da sadık ve bağlı olmak durumundayız” dedi.

‘MİLLETİMİZ HUZURSUZ VE MEMNUNİYETSİZDİR’

“Ülkemiz henüz, arzulanan huzur ve esenliğe erişmiş değildir” diye devam eden Bahçeli, gazetelerin 3’üncü sayfalarında dehşet ve şiddet haberleri ile dolu olduğunu belirtti. “Milletimiz huzursuz ve memnuniyetsizdir” ifadesini kullanan Bahçeli, “Ailede, sokakta, milli takımda kavga, her yerde rezalet diz boyudur” diye konuştu.

‘TÜRKİYE DÖRT BİR TARAFTAN SU ALMAKTA BATMAKTADIR’

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dikkatleri asıl mevzudan uzaklaştırma çabalarını masum bulmamız akla ziyandır. Yargıya giydirilmeye çalışılan deli gömleğini hafife almamız milletimizin hukukuna açıkça hakarettir. Mevlana, ‘Geminin içindeki su gemiyi batırır, geminin altındaki su ise kaldırır’ demişti. Türkiye 4 bir tarafından su almakta, batmaktadır. O halde çare adaletsizliklerin üzerine kararlılıkla gitmektir. Kanun kaçakları, kaçırılanlar, kanunun karartanlar, kanun kalaycıları billurlaşmıştır. Algılar ne denli denetim altında tutulmaya çalışılsa da FETÖ’nün kalıntıları faal, hücreleri aktiftir.”

EN SON EKLENENLER