İftira at hallederiz düzeni

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven aleyhine ifade veren açık tanık Evindar Oruç, “Bana, ‘Sen bu Leyla Güven’i teşhis et, savcı sana yardım eder. Her türlü kolaylığı gösterir’ dediler. Bunun üzerine yardım edilsin diye teşhis tutanağını imzaladım” dedi. 

 

 Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında ”örgüt yöneticiliği” iddiasıyla açılan davanın 12.  duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Güven’in katılmadığı duruşmada, avukatları hazır bulundu. Güven aleyhine açık tanıklık yapan Evindar Oruç ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.  

Oruç, Leyla Güven’i milletvekili olarak tanıdığını, özel olarak tanımadığını, PKK ile bağlantısının olup olmadığını bilmediğini ve kendisi ile teması olmadığını söyledi. Suriye’de yaralandığını söyleyen Oruç, devamında şunları kaydetti: “Suriye’de yaralandım sonrasında Türkiye’ye geldim. Leyla isimli bir kadın beni tedaviye götürdü, o da bu Leyla değildir. Ağır yaralanmıştım. İki üç aya yakın yatalaktım. Beni İstanbul’a götürdüler. Benim ifadem alındı ve ifadem 10 saat sürdü. Artık ifadeden kurtulmak istiyordum. Benzerlik olduğunu ve beni getiren Leyla’nın 40-45 yaş aralarında olduğunu söyledim. Sonra ifade devam ederken kolluk güçleri savcının bana yardım edeceğini söyledi. Bana, ‘Sen bu Leyla Güven’i teşhis et, savcı sana yardım eder. Her türlü kolaylığı gösterir’ dediler. Bunun üzerine ben de yardım edilsin diye teşhis tutanağını imzaladım. Net olarak söylüyorum ki; beni İstanbul’a götüren Leyla ile Leyla Güven aynı kişi değildir.”

Leyla Güven’in avukatları, adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi. 

Mahkeme heyeti, adli kontrol tedbirinin devamına, dosyanın iddia makamına tevdiine karar verdi. Duruşma, 18 Kasım’a ertelendi.  AMED

EN SON EKLENENLER