İki parti, tek ses!

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerinin grup toplantılarında konuştu. Anayasa değişikliği referandumu için ittifak yapan iki parti “tek ses” olurken, Başbakan Yıldırım’ın konuşması sırasında bozkurt işareti yapması da dikkat çekti. “Hayır” oyunu “ hedef gösterme politikasını sürdüren Yıldırım, “Pensilvanya’daki fitne yuvasından ‘hayır’ oyu talimatı çıkıyor. Bunlar memleketin yararına olacak şeylere ‘evet’ derler mi? Demezler” dedi. Muhalefetin 1988 yılında Şili’de yapılan ve “hayır” oyu çıkması ardından diktatör Pinochet’in devrilmesine sık sık atıfta bulunmasına da tepki gösteren Yıldırım, “Nerede bulmuş ilhamı, Şili’de. Adamlar bir film yapmış, CHP de bundan medet umuyor. Uzun yıllar halka güvenmediniz, seçkin takıldınız ama hani değişiyordunuz. Hani halkı esas alacaktınız. Şili’ye kadar uzanacağınıza Şile’ye gitseydiniz” dedi. Referandum için verdikleri destekten dolayı MHP’ye bozkurt işareti yaparak selam gönderen Yıldırım, “Ülkücü kardeşlerimizle birlikte yola çıktık. Önce memleketim, önce milletim, dediler. Nasıl unuturuz. Selam olsun” ifadesini kullandı.

İhraçları savundu

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise AKP ve ABD arasında yapılan Rakka görüşmelerine değinerek, “Gerekirse Rakka’ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir” dedi. Akademisyenlerin KHK ile ihraç edilmesini savunan Bahçeli, “Bazı akademisyenlerin konforu bozulunca ortalık karışmıştır. Üniversiteleri tekellerine alanların timsah gözyaşlarına bu milletin karnı toktur. Kimin suçu varsa, kim suçsuzsa Türk mahkemeleri hükmünü verecektir. Memur görevinden oluyor da akademisyen neden olmayacakmış” dedi.

‘İdam’a şartsız destek!

AKP ile tek adam rejimi ittifakının şartlarından biri olan “idam” tartışmalarına da değinen Bahçeli, “AKP zamana oynamasın, amaçları hakikaten idamı getirmekse kayıtsız şartsız destek vereceğiz” diye konuştu. Yıldırım gibi “hayır” oyu kullanacak olanları hedef gösteren Bahçeli, “Niye evet diyormuşuz? Ne yapacaktık, FETÖ’nün yanında mı duracaktık. Niye kendimizle çelişelim” dedi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER