İmamoğlu: Keşke Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’nin önemli sorunlarıyla ilgilense

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Haziran’da gerçekleşecek seçimlere atıfla, “Pazar günü Sisi’yi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım’ı mı” sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu, “Benim adım Ekrem İmamoğlu. Milletimiz ismimi çok iyi biliyor. Önemli olan o. Türkiye’de Ekrem İmamoğlu ile Sayın Binali Yıldırım ve diğer adaylarla girilecek bir seçim var, hatırlatıyorum. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı çok da sahada olmasa Türkiye’nin önemli sorunlarıyla ilgilenmeye devam etseler. Vakitlerini bu işe ayırmasalar dedi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe’de bir toplu açılışta yapmış olduğu konuşmada CHP ve İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nu Mısır’da Muhammed Mursi’yi darbeyle deviren Abdulfettah el Sisi’yle özdeşleştirmişti.

Yargılandığı davanın duruşmasında kalp krizi geçiren Mursi’ye atıfta bulunan Erdoğan “Rahmetli Mursi’nin darbe ile devrilmesinin ardından söylenen sözleri hatırlayınız. Muhalefete yakın bazı sosyal medya hesapları üzerinden sergilenen çirkeflikleri gördüğünüzde insanlık adına utanıyorsunuz. Bu CHP zihniyeti benimle ilgili de Mursi içeri atıldığı zaman Erdoğan’ın akıbeti de onun gibi olacak diyorlardı. Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemli. Erdoğan’ın akıbetini Mursi’nin akıbetine benzetenler Sisi zihniyetidir. İşte onun için çok çalışmamız lazım. Biz bunlardan korkmuyoruz. Biz kefenimizi giyerek zaten bu yola çıktık. Böyle de yürüyeceğiz. Biz bunlardan korkmuyoruz.” diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan: Yargının vereceği karar İmamoğlu’nun önünü kesebilir

15 ulusal, 200 bölgesel ve yerel radyoda ortak yayınlanan Kral FM’in Mehmet’in Gezegeni programının konuğu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret ettiği yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’ın İmamoğlu’na “Seçilsen bile bu görevi yapamazsın” dediğini hatırlatan sunucu, İmamoğlu’nun seçilmesi durumunda Ordu Valisi’ne hakaret ettiği yönündeki ifadelerinin görev yapmasına bir engel teşkil edip etmeyeceğini sordu. 

Erdoğan soruyu, “İşi Ordu Valimiz yargıya götürmesi halinde ki götürecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte (İmamoğlu’nun) önünü kesebilir.” diyerek yanıtladı.
 

DW/MY,GA

© Deutsche Welle Türkçe

EN SON EKLENENLER