İmamoğlu: Koşa koşa Tunceli’nin her ihtiyacını gidermeye hazırız

‘Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş Veli Festivali’nde konuşan ABF Başkanı Hüseyin Güzelgül, festivalin tarihe geçecek bir buluşma olduğunu belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Hacı Bektaş Veli’nin mirasana sahip çıkmanın yolu en başta halka hizmet etmek ile bağlayacağının altını çizip, Dersim’deki orman yangınına dikkat çekerek, “Tunceli’de birkaç gündür dağlarımız, ormanlarımız yanıyor. Bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor. Munzur’u biliyorum. O güzel dağları biliyorum. Koşa koşa Tunceli’nin her ihtiyacını gidermeye hazırız” dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği ‘Serçeşme Hünkar Hacı Bektaş Veli Festivali’ Yenikapı Etkinlik Alanı’nda devam ediyor.

Festivalin ikinci gününde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Alevi Bektai Federasyonu (ABF) Başkanı Hüseyin Güzelgül birer konuşma yaptı.

“BU BULUŞMA TARİHE GEÇECEK BİR BULUŞMADIR”

ABF Başkanı Hüseyin Güzelgül yaptığı konuşmada, “Hacı Bektaş Veli felsefesinde 73 millete aynı nazarla bakmak vardır. Sizlere can olarak bakıyorum. Dergahlarımızın çoğu yağma edildi, yok edildi. Bunlara rağmen Hünkârın felsefesiyle barışı savunan bir toplumuz. Asla bundan vazgeçmeyiz. Biz bu topraklarda asıldık, yüzüldük ama asla haktan, hukuktan, adaletten, insan haklarından, özgürlükten vazgeçmedik. Mücadelemizde bunun üzerine devam edecektir. Bu buluşma tarihe geçecek bir buluşmadır” dedi.

“KOŞA KOŞA TUNCELİ’NİN HER İHTİYACINI GİDERMEYE HAZIRIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, “Kerameti tacda değil başta görenlerin, dostu yaralandığı için gönlü hoş olmayanların, incinse de incitmeyenlerin bu büyük buluşmasında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ne güzel bir olmak” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli’nin bu toprakları sarmaladığının üzerinden 781 yıl geçtiğine işaret eden İmamoğlu, “781 yıldır barışa, hakikate hürmet eden eşsiz inancıyla insanlığa ışık olmaya devam ediyor. Hacı Bektaş sonsuz bir pınardır. Damlasının düştüğü ne varsa can veriyor. Kardeşlik, birlik çağrısına büyük ihtiyaç duyuyoruz. Sevgide, barışta bir olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Hacı Bektaş’ın düşüncesi, sözleri yeter. Bütün ülkelerdeki savaşın son bulduğu günleri umarım hep birlikte görürüz ” diye aktardı.

Hacı Bektaş Veli’nin mirasana sahip çıkmanın yolu en başta halka hizmet etmek ile bağlayacağının altını çizen İmamoğlu, Dersim’deki orman yangınına dikkat çekerek, “Tunceli’de birkaç gündür dağlarımız, ormanlarımız yanıyor. Bir an önce müdahale edilmesi gerekiyor. Munzur’u biliyorum. O güzel dağları biliyorum. Koşa koşa Tunceli’nin her ihtiyacını gidermeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

PİRHA/İSTANBUL

EN SON EKLENENLER