İmza çizelgelerinde yazılar siliniyor: Tutanak tutturun

Cumhurbaşkanlığı seçimi için YSK’dan gönderilen imza çizelgelerinde yazılan yazıların silinebildiği ortaya çıktı

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için milyonlar bugün sandık başında. 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve Genel seçimler sonrası ortaya çıkan usulsüzlükler bugün yapılan ikinci tur seçimlerinde de gündeme geldi.

İmza çizelgeleri siliniyor mu?

Sabah saat 08:00’de başlayan oy kullanma işlemleri sürerken, birçok yerden de usulsüzlük ve kavga haberleri geliyor. Sanal medyada müşahit olduğunu belirten Gizem Satik adlı sanal medya kullanıcısı paylaştığı bir videoda imza çizelgelerinin el hareketiyle silindiğini paylaştı.

Tutanak tutun

Satık söz konusu videoya dair şu paylaşımda bulundu: “Merhaba arkadaşlar,

Çekmeköy’de birçok sandıkta yüksek seçim kurulundan gönderilmiş olan imza çizelgesin de küçük bir parmak hareketiyle isimler kolaylıkla silinmekte. Sandıkta olan değerli arkadaşlarım konuya ilişkin Genel Tutanak tutturması doğru olacaktır. Bu durumun sadece bizim görevli olduğumuz okulumuzda ki sandıkta olduğunu düşünmüyorum. Yüksek seçim kurulunun imza çizelgesi kapalı torba ile mühürlenmiş şekilde tüm şehirlere gönderilmekte. Etrafınızda sandık görevlisi olan kişiler var ise lütfen paylaşalım yayalım.”

Öte yandan Akşam saat 17:00’de kapanacak sandıklarda Cumhur İttifakı adayı mevcut AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakı adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çoğunluğu alan aday ülkenin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. ”

HABER MERKEZİ


#İmza #çizelgelerinde #yazılar #siliniyor #Tutanak #tutturun

EN SON EKLENENLER