‘İncirlik’i Alman vekillere açmamız şu anda mümkün değil’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya’nın “Türkiye aleyhine ne varsa desteklediğini” belirterek, şu anda İncirlik’in Alman parlamenterlerin ziyaretine açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Almanya ile süren İncirlik gerginliği tırmanıyor. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yeni bir açıklama geldi. Çavuşoğlu Almanya’nın “Türkiye aleyhine ne varsa desteklediğini” belirterek, şu anda İncirlik’in Alman parlamenterlerin ziyaretine açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

“Almanya’nın Türkiye’ye bakılında sıkıntılar var, Almanya’nın Türkiye aleyhine ne varsa desteklediğini görüyoruz” diyen Çavuşoğlu, Pazartesi günü Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in de Türkiye’ye geleceğini ve iki ülke arasındaki sıkıntılı konuları görüşeceklerini ifade etti.

‘İNCİRLİK BENİM ÜSSÜM’

Çavuşoğlu, “Şu anda İncirlik’i ziyarete açmamız mümkün değil, ama Almanya’dan olumlu adımlar olursa değerlendiririz… İncirlik benim üssüm, oradaki tasarruflar bana ait” dedi.

MERKEL’DEN YENİ AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Alman askerlerinin İncirlik’ten çekilmesi için bastıran koalisyon ortağına yanıt verdi. Merkel, Ankara ile son bir uzlaşma girişiminde bulunacaklarını söyledi.

EN SON EKLENENLER