Irmak: Halk nasıl direndiyse öyle direneceğiz

Mêrdîn’de DBP ilçe binalarına yapılan baskınlardan sonra ilçeleri ziyarette bulunan HDP Colemêrg Milletvekili Selma Irmak, direniş çağrısı yaparak, ‘Halkımız nasıl direndiyse, bizler de halkımızla birlikte direneceğiz’ dedi

Mêrdîn’de (Mardin) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe binalarına yapılan baskınlar sonrası ilçeleri ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Colemêrg (Hakkari) Milletvekili Selma Irmak, Dêrik (Derik) DBP binasında konuşarak, yapılan baskınları kınadı. Baskınların kayyuma hazırlık olduğunu vurgulayan Irmak, “Halkımız nasıl direndiyse, bizler de halkımızla birlikte direneceğiz” dedi. Binaların talan edildiğini belirten Irmak, “Kendilerine ait eşyaları da binalarda bırakmışlar. Yarın öbür gün zorbalıklarını arttırmak için bugün hazırlık yapıyorlar. Bütün bu baskılar kayyum hazırlığıdır” diye konuştu.

Direniş çağrısı

Tüm baskılara karşı yılmayacaklarını söyleyen Irmak, halkın içinde olmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Baskı uygulayanlar, uyguladıkları baskı içinde boğulacaklar. Halkımız partilerimizin etrafında halka oluşturmalıdır. Mardin’in başta kadınlarına daha sonra bütün halkına çağrıda bulunuyoruz. Direnişlerini büyütmelidirler” dedi.

‘Halkın içine giremiyorlar’

Parti binalarına yapılan baskınlarda 30’un üzerinde yöneticinin gözaltına alındığını hatırlatan Irmak, gözaltına alınanların avukat ile görüşmelerinin de kısıtlandığını dile getirdi. Irmak, son olarak şunları söyledi: “Ne Nusaybin’de, ne Derik’te el konulan belediyelerimizde kayyumun çalışamadığını görüyoruz. Gelen kayyumlar kaymakamlıkta oturuyorlar. Zırhlı araçlarla belediyelere gidip geliyorlar. Atanan korucular belediyede çalıştırılıyor. Halkın içine girmeye yüzleri bile yok. Halk zaten kayyumu tanımıyor. Geldikleri gibi gidecekler”

Kaynak: ANF

EN SON EKLENENLER