İsveç Sol Parti: HDP yalnız değil

Amed’e gelerek temaslarda bulunan Sol Parti Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Hans Linde, tüm saldırılara karşı Sol Parti olarak HDP ile dayanışmayı güçlendirmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

‘Tutumları etkileyici’

Tüm tutuklama ve baskılara rağmen Amed halkı ve politikacıların umutlarını yitirmemelerinin ve kararlı duruşlarının umut verici olduğunu söyleyen Linde, “İnsanların kararlı tutumları bizleri derinden etkiledi” dedi. Sol Parti’nin Türkiye’deki insan hakları ihlalleri ve HDP’li milletvekillerinin tutuklanmaları karşısında net bir duruş sergilediğini söyleyen Linde, “Bir günde 370 sivil toplum örgütü kapatıldı. İktidarını güçlendirmek amacıyla muhalefeti ezmek için her şeyi yapar” dedi.

‘Kürtlerin yanındayız’

HDP’li vekillerin durumunu yakından takip ettiklerini belirten Linde, HDP’li vekillere ve diğer Kürt siyasetçilere “Siz yalnız değilsiniz. Bizim burada sizler için mücadele ettiğimizi unutmayın. İsveç’te ve dünyanın pek çok ülkesinde çok sayıda dostlarınız var. Türkiye’de demokratik bir yönetim olana ve insan haklarına saygı gösterilene kadar HDP ve Türkiye halklarıyla dayanışmamız sürecek” mesajını gönderdi.

Murat Kuseyri / Stockholm-Anf

EN SON EKLENENLER