İzmir’deki ‘Demokrasi Nöbeti’ 2. gününde

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Amed, Van ve Mardin’de belediyelere atanan kayyumlara karşı başlattığı “Demokrasi Nöbetleri’ İzmir Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde ikinci gününde devam etti.

Nöbet öncesi HDP’li milletvekilleri Mahmut Toğrul, Habip Eksik, Ayşe Sürücü, Şevin Coşkun ve Serpil Kemalbay ile beraber HDP İl ve ilçe yöneticileri Konak ilçesinde bulunan Kemer altı girişinde nöbet eylemlerine destek vermek amacıyla yurttaşlara ve esnafa bildiri dağıttı. Bildiri dağıtan vekillere halk da alkışlarla destek verdi.

Bildiri dağıtımının ardından vekiller Türkan Saylan Kültür Merkezi nöbet yerine gitti. Polisin ablukasında yapılan nöbet eylemine Barış Anneleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve çok sayıda kişi katıldı. Alkış ve zılgıtlarla başlayan Demokrasi Nöbeti’nde konuşan Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, kayyumlara ve AKP-MHP faşist ittifakına karşı omuz omuza mücadele edeceklerini belirtti.

HDP’nin demokrasiden yana ortaya koyduğu mücadeleden dolayı cezalandırılmak istendiğine dikkat çeken Toğrul, iktidarın 23 Haziran ve 31 Mart seçimlerinin öfkesini çıkarmak istediğini kaydetti. Zulme karşı direnmeye devam edeceklerini dile getiren Toğrul, iktidarın her alana yönelik saldırılarını hatırlattı. Demokrasi güçleriyle bu ülkede hukuku tesis edene kadar bir arada yaşamı inşa edene kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizen Toğrul, tüm İzmir halkını AKP-MHP faşizmine karşı mücadele etmeye çağırdı.

Öte yandan polis nöbeti izleyen gazetecileri vekillerden uzaklaştırmak istemesi üzerine polise tepki gösteren Iğdır Milletvekili Habip Eksik de, “Basının işini ne zaman bitireceğine siz karar veremezsiniz. Siz basına müdahale edemezsiniz. Burada bu ablukayla suç işliyorsunuz. Hukuku bilmiyorsanız gidin öğrenin” diye tepki gösterdi.

Nöbete destek vermek için gelen Barış Anneleri ise kayyum politikasını kabul etmeyeceklerini belirterek, yapılan ablukaların kendilerini sindiremeyeceklerini söyledi.

EN SON EKLENENLER