Kandıra’dan Erdoğan’a: Terör örgütleriyle işbirliğinin hesabını ver

Kandıra Cezaevi’nde tutulan seçilmişler adına açıklama yapan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “AKP Genel Başkanı’nı, HDP Eş Genel Başkanı’na ‘terörist’ demeden önce bölgesel ve küresel terör örgütleriyle yaptığı işbirliğinin hesabını vermeye çağırıyoruz” dedi.

Kandıra Cezaevi’nde tutulan milletvekili Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Ferhan Encu, Gülser Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı adına Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, açıklama yaptı. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın G20 Zirvesi’nde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında “terörist” ifadesine kullanmasına tepki gösterilen açıklama, şöyle:

“Demirtaş’a yönelik her türlü hakaret halkların iradesine çarpıp dönecektir. AKP Genel Başkanı, demokratik siyasetin meşru yollarıyla başa çıkamadığı halkların iradesini hapsederek boğacağını sandı, yanıldı. Şimdi ise bütün dünyaya kendisini ve ülkesini rezil etmek pahasına ucuz ve eğreti yaftalamalarla, hakaretlerle durumu kurtarmaya çalışıyor. Ama görüldüğü gibi daha da batıyor.

Selahattin Demirtaş ve HDP, gayrimeşru hale gelmiş siyasi iktidar karşısında meşrutiyetin ve haklılığın sembolü olmuştur. Demirtaş 6 milyon insanın iradesidir. Her türlü hakaret ve çamur atma faaliyeti bu iradeye çarpıp dönecektir. Bu saldırı da diğerleri gibi gerçeğin güneşini karartamayacaktır.

AKP Genel Başkanı’nı, HDP Eş Genel Başkanı’na ‘terörist’ demeden önce bölgesel ve küresel terör örgütleriyle yaptığı işbirliğinin hesabını vermeye çağırıyoruz. Kendisine sözlerini bizler de aynen iade ediyoruz.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutulan milletvekilleri ve seçilmiş siyasetçiler adına

Figen Yüksekdağ.”

EN SON EKLENENLER