Kaya: Zulüm yapan iktidarı namaz da kurtaramaz

Kars Belediyesi’nin gasp edilmesi üzerine kayyum olarak atanan Kars Valisi Türker Öksüz’ün, belediye önünde namaz kılmasına Demokratik İslam Kongresi (DİK) Eş Sözcüsü Hüda Kaya’dan tepki gösterdi.

‘HIRSIZLIK, GASP, İŞKENCE…’

Kaya, yazılı açıklama yaparak, “Allah’a inanan, peygamberin yolunda ilerleyen ve Kuran’ı kendine rehber ve yoldaş edinen her Müslüman bilir ve bilmelidir ki, yalan, hırsızlık, gasp ve işkence suç ve günahtır. Seçimle, insanların iradesiyle bir şehre seçilmiş kişileri düzmece sebeplerle, yalanlarla gözaltına alıp, tutuklayıp sonra kayyum atayarak şehri ve halkın iradesini gasp edenler, bunu meşrulaştırmak namazla insanları Allah ile aldatıyorlar” dedi.

‘NAMAZLA AKLANAMAZLAR’

Kendilerine hak gördüklerini başkalarından esirgeyenlerin ne halkın ne hakkın önünde namazla aklanamayacağını vurgulayan Kaya, “Zira Hz. Hüseyin’i katleden Yezid ve askerleri de namaz kılıyordu, Kabe’yi taşlayan Haccac-ı Zalim de namaz kılıyordu.  Ebu Hanife’ye ve Ahmet bin Hanbel’e zindanlarda işkence edenler de namaz kılıyorlardı. Ama tarih bugün onları lânetle anmaktadır” diye kaydetti.
DİK Eş Sözcüsü Hüda Kaya, hırsızlık ederek, adaletsizlik yaparak, yalan söyleyerek, işkence ederek varlığını koruyan bir iktidarı hiçbir namazın kurtaramayacağını belirtti, “Namaz; insanları Allah ile aldatarak zulüm yapan iktidarların değil, dinin, hakikatin, adaletin direğidir” dedi.

 

EN SON EKLENENLER