Kayyum kendi kadrosunu kuruyor

DBP’li 51 belediyeye kayyum atanmasının ardından atanan kayyumlar belediyelerde kendi kadrolarını kurmaya başladı. Amed Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Cumali Attila zırhlı araç ve polislerle ablukaya alınan belediyede kendi kadrosunu oluşturmaya başladı. Kayyum Attila Genel Sekreter Zülküf Karetekin’i görevden alırken, yerine Ercan Bircan’ı atadı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı olarak görev yapan Nedim Yaşlı’nın yerine de Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nden Faysal Hatipoğlu atandı. Belediyede daire başkanı olarak görevlerini yürütenlerin kayyum tarafından sık sık değiştirilip, yerine yeni isimler atandığı da elde edilen bilgiler arasında. Kayyuma yakın isimlerin, kayyum adına kararlar alıp dairelerin çalışmalarını durma noktasına getirdiği de öğrenildi.

Yargıya taşındı

Kayyum atanmasının ardından belediyenin şube müdürleri görevden alınmıştı. Görevden alınan şube müdürleri kararı Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

Görev değişimi yaptılar!

11 Eylül’de İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla kayyum atanan DBP’li İpekyolu Belediyesin’de ise kayyuma kayyum atandı. Kayyum olarak atandığı ilk günden beri DBP’li belediyenin yapmak istediği tüm hizmetleri durduran ve kreşe bile izin vermeyen Kayyum Önder Can’ın buradaki kayyumluk görevine son verilerek yerine eski Uludere Kaymakamı Camil Öztürk atandı. Can, Valilik Yardımcılığı görevine geri döndü. Quleban’da 2013 yılında kaymakam olarak görev yapan Camil Öztürk ise sosyal medya hesaplarında AKP lehine yaptığı propaganda ile tanınıyor.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER