Kemalbay: Barselona katliamını lanetliyoruz

Barselona’da 13 kişinin yaşamını yitirdiği katliamı lanetleyen HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, DAİŞ ile mücadele edenlerle daha fazla dayanışma çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, İspanya’nın Barselona kentinde DAİŞ tarafından gerçekleştirilen katliama dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: “Sivillere ve evrensel insanlık değerlerine yönelik IŞİD saldırılarından bir yenisi Barselona’da yaşandı. 13 kişinin yaşamını yitirdiği, 100 kişinin yaralandığı bu sınır tanımayan ve ağır sonuçları olan insanlık düşmanı saldırıyı en güçlü şekilde kınarken, İspanya halklarının acılarını en içten duygularla paylaşıyoruz.

IŞİD ve benzeri katliamcı yapıların dünyanın birçok ülkesinde bu kadar rahat eylemler yapabiliyor olmasında, bu yapılara ve zihniyete destek vermiş olan ve halen veren devletlerin sorumluluğu çok büyüktür. Beyrut’tan, Reyhanlı’ya, Suruç’tan Paris’e, Bağdat’tan Kobani’ye ve Rakka’ya, Tunus’tan Ankara’ya kadar çok geniş bir coğrafyada insanlık suçu işleyen IŞİD ve benzeri yapılara karşı mücadele edenlerle daha fazla dayanışma içinde olmamızın önemini bir kez daha vurguluyoruz.

Barselona saldırısına maruz kalan İspanya halklarına bir kez daha en derin üzüntülerimizi ve taziyelerimizi iletirken, güçlü dayanışma duygularımızı da ifade ediyoruz.”

EN SON EKLENENLER