Kemalbay: Bugün yargılanan HDP’nin siyasetidir

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın duruşması öncesi konuşan Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, “Bugün burada aslında yargılanacak olan, Türkiye halklarına barış vaat eden bir partinin siyaseti” dedi.

Vekilliği ve parti üyeliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri adliye önünde açıklama yaptı.

‘KADIN SİYASETİNE DÖNÜK BİR OPERASYON’

Burada konuşan HDP Eş Genele Başkanı Serpil Kemalbay, “Bu yapılanlar Türkiye’de kadınların siyasette yer almasına dönük bir operasyondur” dedi. HDP’nin Türkiye parlamentosundaki üçüncü büyük parti olduğunu hatırlatan Kemalbay, HDP’lilerin gördüğü muamelenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kemalbay, “Figen Yüksekdağ şahsında, büyük bir linç kampanyasıyla karşı karşıyayız, 244 gündür cezaevinde ağır koşullarda bulunuyor. Bugün burada duruşmayı takip etmek isteyen yurttaşlara ve heyetlere de ağır bir baskı var. Olağanüstü bir abluka var. İllerden buraya ulaşmaya çalışan arkadaşlarımızın otobüsleri engellenerek, otobüsleri bağlanarak Ankara girişinde ve illerde önleri kesilerek duruşmaya katılmaları engellenmiştir. Tutuklama tehditleri altında buraya ulaşmaya çalışan partililerimizle birlikte birazdan bu duruşmayı izleyeceğiz” diye konuştu.

‘KADINLAR ÖZGÜRLEŞMEZSE ÜLKE ÖZGÜRLEŞMEZ’

Yüksekdağ’a atılı suçları kabul etmediklerini vurgulayan Kemalbay, şunları söyledi:

“Figen Yüksekdağ bugün burada, kendisine yöneltilen hukuksuz ve düzmece dosyalarla, sadece yasama sorumsuzluğu çerçevesinde ele alınması gereken konuşmalarından dolayı tutuklu bulunmaktadır. Kendi siyasetini topluma anlatmayıp da, konuşmayıp da ne yapacaktır? Bir siyasetçi başka ne yapacaktır? HDP’nin bütün siyasetçilerinin konuşmalarından dolayı suçlu ilan edilmesi, aslında iktidarın meşru olmayan yönetimini sürdürme amacı olmuştur.

Biz HDP olarak Türkiye haklarına demokrasi ve barışı armağan etmek istiyoruz. Figen Yüksekdağ bütün konuşmalarında bunu dile getirmiştir. Bugün de burada aslında yargılanacak olan, Türkiye halklarına barış vaat eden bir partinin siyaseti olacaktır.”

Kemalbay, “Kadın eş başkanımızın yanındayız, diyoruz ki, bir ülkede kadınlar özgürleşmezse o ülke özgürleşemez” dedi.

Açıklamanın ardından milletvekilleri ve partililer Ankara Adliyesi’ne girdi. Adliye önünde yoğun güvenlik önlemi alınırken çok sayıda yurttaş davayı izlemek için adliyeye akın etti. Partililerin Yüksekdağ’ın fotoğrafının bulunduğu tişörtler giymesi dikkat çekti.

EN SON EKLENENLER