Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasını inandırıcı bulmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği’nin bugün Twitter’dan yaptığı “ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir ‘anlaşma’ veya ‘pazarlık’ yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister” açıklamasını inandırıcı bulmadı.

Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce olarak paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasına göndermede bulunarak “Birçok ülke ‘Biden yönetiminin talebiyle Afgan mülteci ağırlayacağız’ açıklaması yapıyor. Batı Avrupa, Asya, Afrika ve Balkan ülkeleri… Anlaşılan Biden bunu bir tek Türkiye’den talep etmemiş. Dışişleri yetkililerinin bile girmesine izin verilmeyen toplantıda, hiç konuşulmamış(!)” ifadelerini kullandı.

“Nedense tam da o toplantıdan sonra on binlerce Afgan sığınmacı ülkemize yöneldi” diyen Kılıçdaroğlu, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Tüm taraflara hatırlatıyorum: Bizler, halkımızın taleplerine hizmet etmekle mükellefiz. Ve halkımızın talebi nettir: İster yazılı ister sözlü, bir daha asla böyle anlaşmalar yürürlüğe giremeyecek!”

EN SON EKLENENLER