Kılıçdaroğlu: CHP adaya değil güç birliğine oy isteyecek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin ‘CHP adaya değil güç birliğine oy isteyecek’ dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili, “CHP sadece bir adaya oy istemeyecek. CHP dar bir siyasal anlayışla da oy istemeyecek. CHP bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. CHP yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy isteyecek. CHP adaya değil güç birliğine oy isteyecek” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

YÖK kaldırılacak

Boğaziçi Üniversitesi hepimizin gözbebeği olan üniversitedir. Bir dönem KHK çıkardılar, üniversite hocaları kendi rektörlerini seçmesin dediler. Boğaziçi Üniversitesi ciddi bir sorunlar karşı karşıya. Aylardır aynı sorun yaşanıyor. O üniversitede profesörlük bile yapabilecek yetenekte olmayan kişiyi rektör yaptılar. Bir kişi kendisine birden fazla koltuk ayarlarsa o kişi bilim insanı değildir. Kişi gücünü koltuktan almaz. Koltuğa güç verir. Siz gücünüzü koltuktan almaya başlamışsanız siz bilim insanı olamazsınız. YÖK denen 12 Eylül darbe hukukunun ürünü kaldırılacaktır, üniversiteler gerçekten özgür ve özerk olacaktır.

Zavallı durumdalar

Önümüzde bir vizyon toplantımız var. Sadece bir tekil adaya, şahsım kafalarına oy istemek CHP kitabında yoktur. Zaten bizim arkadaşlarımız da böyle bir şeyi kabul etmezler. O kafa malum, saray kafasıdır. Ülkeyi bu hale getirenler de onlardır. Bu saraylılar sabah, öğle, akşam adayınızı açıklayın diye bağırıyorlar. Bazı köşe yazarları 200’ün üzerinde yazı yazdı adayınız kim diye. Yalvarıyorlar. Zavallı durumdalar.”

Güç birliğine oy vereceğiz

CHP sadece bir adaya oy istemeyecek. CHP dar bir siyasal anlayışla da oy istemeyecek. CHP bir zümrenin çıkarı için de oy istemeyecek. CHP yepyeni bir anlayışla yepyeni bir sisteme oy isteyecek. CHP adaya değil güç birliğine oy isteyecek. CHP oyları daha adil bir düzen için, yeni bir Türkiye hayali için oy isteyecek. Çünkü biz sadece ülkeyi krizden çıkarmak için oy istemiyoruz. Bundan sonra ülkemizi yapısal krizlerden koruyacak sistemi getirmek için geliyoruz. 50 yıldır ekonomik krizi bir diğeri ile değiştirdik. Bu ülke yoruldu be arkadaşlar. Türkiye’yi buradan çıkarmamız lazım. Yeni bir nefesle geliyoruz.

ANKARA

#Kılıçdaroğlu #CHP #adaya #değil #güç #birliğine #isteyecek #Yeni #Yaşam #Gazetesi

EN SON EKLENENLER