Kılıçdaroğlu da İdlib’e müdahaleye destek verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK’nin İdlib operasyonuna destek verdi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İdlib’te bulunan El Nusra’yı “terörist” olarak görmediğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında Meclis’te konuştu. Tutuklu CHP’li milletvekili Enis Berberoğlu’nu gündemine alan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Devlet sırrı diyorlar değil mi, devlet sırrı ne demektir? Derin devletin bildiği, kimsenin duymaması gereken sırdır. Eğer o sır hukuka aykırıysa ve açıklanırsa devlet ona sahip çıkmaz. Çünkü devlet, hukuk devleti kimliğinin dışına çıkamaz. Adana Cumhuriyet Savcılığı’ndan bir belge okuyacağım sizlere. Şu şu plakalı TIR’larda mühimmat vardır. Gizli ibaresi, başka bir şey, hiçbir şey yok üzerinde. Enis Berberoğlu neden tutuklu? Serbest bırakılmasını, artık parlamentodaki görevinin başına dönmesini istiyoruz.”
DIŞ POLİTİKA ELEŞTİRİSİ
Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikasında iktidar ile muhalefetin ortak bir dili olmamasından yakınarak, “Ciddi sorunlarımız var. Eğer dış politikada yanlış yaparsanız bunun sonuçları ağırdır ve uzun sürede telafi edilmez. Arka kapı diplomasisini sürekli açık tutmak gerekir. Zaman zaman ciddi kırılmalar olabilir. Kıbrıs çıkarmasında Türkiye ne yapacağını bilinçli olarak saptamış ve gereğini yapmıştır. Hatay’ın Türk topraklarına katılması bir diplomasi zaferidir. Irak’ta Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi ve hükümetin buna sessiz kalması bir diplomasi hezimetidir” diye konuştu.
VİZE KRİZİ
ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizi için de Kılıçdaroğlu, “Amerika’da Zarrab davası var, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı orada tutuklu. Şimdi rehin alma politikası ile sorun çözülmeye çalışılıyor. Erdoğan o kadar habersiz ki, önemini o kadar az kavramış ki, emin olun okuduğum zaman kulaklarıma inanamadım. Vize krizi dolayısıyla şöyle diyor; ‘Karar üzüntü verici. Büyükelçinin kararı üzüntücü verici.’ Bir büyükelçi böyle bir karar alabilir mi? Alınan bir karar var ve çok ağır üzüntü verici ve topu sadece büyükelçinin omuzlarına yıkıyorsunuz. Başka bir şey yok. Erdoğan Amerika’ya gittiği zaman havuz medyasında bayram havası vardı, manşetlerde ‘Hiç olmadığı kadar yakınız’ cümleleri vardı. Amerika’nın yaptığı uygulama yanlıştır, asla doğru değildir, asla desteklemiyoruz. Binlerce öğrenci gidecek Amerika’ya. Bütün bunların tamamı kesiliyor. Cezalandırılan hükümet değil, 80 milyon oluyor” ifadelerini kullandı.
İDLİB’E DESTEK
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından Kılıçdaroğlu da İdlib’e operasyona destek verdi. Kılıçdaroğlu, “TSK, İdlib’e gidiyor. Türkiye kendi sınırlarını güvence altına almak zorundadır. Biz askerin İdlib’e gidişine destek veriyoruz. TSK oraya gitmeli, bir çatışmasızlık bölgesi yaratmalı” dedi.
İsim vermeden Demokratik Suriye Güçleri’ni kast eden Kılıçdaroğlu, “Bazılarının Akdeniz’e ulaşmak için ileride Türkiye’yi zarara sokacak amaçlarına engel olacak davranışları anlıyoruz” ifadesinde bulundu.
Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: “Astana’dan sonra Esed, oldu tekrar Esad. Rusya ve İran kimden yana tavır almıştı? Esad. Şimdi Türkiye kimden yana tavır alıyor? Esad’dan yana. Bu nasıl oldu da 180 derece döndü. Adamın burnunu böyle sürterler. İdlib’e gidilecek. İdlib’de kim var? ‘Rusya İdlib’in dışında, Türkiye içinde güvenliği koruyacak’ diyor. Cehennemde biz olacağız. Kime karşı güvenliği sağlayacağız. Heyet Tahrir el Şam’la çatışacağız. Çekirdeğini El Nusra oluşturuyor. El Nusra’yı Erdoğan terör örgütü olarak görüyor mu? Hayır görmüyor.”
NURİYE VE SEMİH
Açlık grevinin 215’inci gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı da gündemine alan Kılıçadroğlu, “Nuriye ve Semih sadece işlerini istediler. Kimsenin burnunu kanatmadılar. Onlara şükran borçluyuz. Bir KHK ile görevlerine son verildi. Birisi şu anda hastanede birisi hapishanede. Bir baba olarak, bir baba olan Binali Yıldırım’a seslenmek isterim; dünyanın en haklı talebi işini istemek. Dünyanın en haklı talebini yerine getirmek için size düşen görevler vardır” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER