Kılıçdaroğlu: Devletin bütün kurumları karşı darbe için koordine edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu anayasa mühürsüz anayasadır. Bu bir partinin anayasasıdır. Devletin bütün kurumları karşı darbe için koordine edilmiştir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Ekonomik sorunlara dair konuşan Kılıçdaroğlu, “İnsanların hak aramaları kadar güzel bir şey yok. Eğer siz hak arama kanallarını kapatırsanız insanları sokağa itmiş olursunuz. Biz hakkını arayan, alın teri döken, herkesin, her işçinin, her sendikanın yanındayız. Kuşkusuz bazılarının sendikal hakları, yasal güvenceleri var hak arayabiliyorlar. Milyonlarca gencimiz işsiz. Üniversiteyi bitirmiş, iki üniversite bitirmiş, master yapmış, doktora yapmış, hatta yurt dışında da yapmış ama bugün işsiz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Eğer bir ülkede bir hükümet varsa, o hükümetin birinci görevi işsizliği bitirmektir. İşsizlikle mücadele edeceksiniz. Bugün her dört gencimizden biri işsiz. Anneler babalar çocuklarını hangi umutlarla okullara gönderdi” ifadelerini kullandı.

‘BEYLERİN YATI VAR GENÇLERİN İŞİ YOK’

Kılıçdaroğlu, “Ankara’daki beylerin ve çocuklarının böyle dertleri yok. Hepsinin yatları, katları, gemileri var” diye de ekledi.

Genç işsizliğe vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “15-29 yaş aralığında 5 milyon gencimiz ne okula gidiyor ne de çalışıyor. Bunların 1,4 milyonu erkek, 3,6 milyonu kadın. Hiç bundan söz ediyorlar mı? İşsizlikten söz ediyorlar mı? İstihdam arttı diyorlar, nasıl oluyorsa işsizlik de artıyor. Gerçek milyonlarca gencin işsiz olduğu” dedi.

‘FETÖ SIZMADI, YERLEŞTİRİLDİ’

Kılıçdaroğlu, siyasi iktidarın Gülen cemaatine yönelik “sızdı” açıklamalarına da tepki gösterdi. Meclis Darbe Araştırma Komisyonu raporuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Komisyon darbeyi aydınlatmak değil darbeyi nasıl kapatırız onun hesabı içinde. Komisyon başkanları da zaten geçmişte Gülen’e övgüler düzen birisi. Kaç kez Pensilvanya’ya gitti onu da bilmiyoruz el etek öpen birisi. Eğer bir siyasi iktidar darbeden şikayetçiyse gerçek darbecileri yargının önüne çıkarmak zorunda eğer bunu yapmıyorsa darbecinin kendisi zaten odur. MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı neden gelmiyor komisyona? Çünkü iktidar izin vermiyor. 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu değil kapatma komisyonu. 17-25 Aralık’ta bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Rapora göre FETÖ’nün elemanları devlete sızmış ne sızması devlete yerleştirildi bunlar.”

‘KARANLIK NOKTALAR’

Kılıçdaroğlu, darbeye dair bir çok karanlık noktanın olduğunu söyledi. “Çatı iddianamesini hazırlayan bir savcı da görevden alındı. Neden alınır bir savcı” diye soran Kılıçdaroğlu, “MİT’in haberi var mıydı yok muydu darbeden? Bu da tartışmalı. O.K. diye birisi MİT’e gitmiş geldi ama darbe ile ilgili bir şey söylemedi. Soruyor savcı sen darbeden söz ettin mi? Evet diyor söz ettim. Peki söz etmişse bu ülkede MİT Genelkurmay niye darbeyi önlemedi hangi gerekçeyle önlemedi? Ben kontrollü darbe deyince kızıyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karanlık noktalar bir değil iki değil dünya kadar. Siz Bank Asya’nın önünden geçen adamı hapse atacaksınız, Bank Asya’da görev alan birisini hapisten çıkaracaksınız. Balyoz Ergenekon kumpasını bunlar yapmadı mı? Tek satır yok. Çünkü kendi suçları ortaya çıkacak. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü hala şüphelidir. Dosyayı kapatmaya çalışıyorsun. Asıl suçlular halen yakalanmış değil. Asıl failler yani bu işin siyasi ayağı ortaya çıkmış değil. Sonuna kadar götüreceğiz. 249 şehidimiz var. 249 şehidin kanını yerde bıraktılar o kanı yerde bırakmamaya söz verdik sözümüzün arkasında duracağız. Asıl çağırılıp dinlenilmesi gereken iki kişi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı. Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan gelip bilgi vermeleri lazım. Darbeyi dünürden haber aldım dünür gelsin o zaman.”

‘KARŞI DARBE’

Kılıçdaroğlu, “Bu nasıl bir darbe ve nasıl bir araştırma FETÖ’cü diye çikolatacı, börekçi, paşa, er askeri, öğrenci buldun; ama bir tane siyasetçi yok” dedi. OHAL uygulamalarıyla bir darbe süreci yaşatıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Kafasını kaldıranları ya devletten atıyorlar ya işine son veriyorlar. Demokrasi ve anayasa askıya alınmıştır. Bu anayasa mühürsüz anayasadır. Bu bir partinin anayasası bir devlet partisinin anayasasıdır. Devletin bütün kurumları karşı darbe için koordine edilmiştir. YÖK darbecilerin emrine verilmiştir. Tıpkı YSK’da olduğu gibi yargının bütün aşamalarına parti militanları atanmaktadır. Bütün bunlara karşı onurumuzla gururumuzla direneceğiz. Direnmek bizim boynumuzun borcu. Ayarını bozdukları kantar gün gelecek onları da tartacak” ifadelerini kullandı.

EN SON EKLENENLER