Kılıçdaroğlu: Ege adalarına sahip çıkamayanların milliyetçiliği laftadır

umhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

Bugün geldiğimiz nokta hüzün vericidir. Gönül isterdi ki biz de Avrupa Birliği’nin tam üyesi olalım.

Cumhuriyet Halk Partililer devlet yönetiminde liyakata, adalete önem vermişlerdir. Daha önce Atatürk’e suikast düzenleyen kişinin çocuğu büyükelçi oldu. Biz liyakata önem veririz.

Ne olursa olsun önce Türkiye. Türkiye’nin çıkarının her ortamda savunmuşlardır. Ege adalarına sahip çıkamayanların milliyetçiliği laftadır. Bizim milliyetçiliğimiz kafa tası milliyetçiliği değildir. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlar Süleyman Şah Türbesi’ni Türkiye’den kaçıkarlardır. Bu mudur sizin milliyetçiliğiniz?

Biz doğruluğun adresiyiz. Biz inançlı insanların adresiyiz. Biz kimlikler arasında fark yaratmaya bir adresiz. Neden CHP’ye bu kadar saldırıyorlar. Neden? CHP iktidar değil. Peki neden saldırıyorlar? Çünkü CHP doğruları söyleyen bir parti.

“GAZETECİLERİN HAPİSTE OLDUĞU BİR TÜRKİYE’Yİ KİMSEYE ANLATAMAZSINIZ”

Türkiye’nin onuruyla oynuyorlar bu bizim ağırımıza gidiyor. Biz adaletin olduğu bir ülke istiyoruz. Biz gazetecilerin özgür olduğu bir Türkiye istiyoruz. Gazetecilerin hapiste olduğu bir Türkiye’yi kimseye anlatamazsınız diyoruz.

Biz taşeron işçilere kadro verilmesini istiyoruz. Size kadro verilene kadar ben bunu söyleyeceğim. Emekliye ikramiye verilene kadar, çiftçiye hakkı verilene kadar ben bunu söyleyeceğim.

EN SON EKLENENLER