Kılıçdaroğlu kadınlara seslendi: Bay Kemal asla ama asla kazanımlarınızı kaybetmenize izin vermez

Sanal medya hesabından kadınlara seslenen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu: ‘Bay Kemal asla ama asla kazanımlarınızı kaybetmenize izin vermez. Bay Kemal asla ama asla kadın ve çocuk hakları üzerinden pazarlık yapmaz’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanal medya hesabından paylaştığı videoyla kadınlara seslendi.

Kılıçdaroğlu “Kadınlar omuz omuza durduklarında aradan kimse geçemez” başlığı yaptığı videolu açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Bu aralar, gittiğimiz her yerde, kadınlar sessizce yanıma geliyor. Seçim ile ilgili sorular soruyorlar. Çok ama çok kaygılılar. Başörtülüsü, başı açığı, bekarı, evlisi, annesi… İnanın hiç fark etmiyor. Hepsinin kaygısı aynı. Temel kadın haklarının bir seçimde oylanmasını anlayamıyorlar. Haklarının bir seçim havucu olarak radikal unsurlara sunulması onları dehşete düşürmüş durumda. Kadınların sırtında zaten devasa bir yük var. Çocuğa, yaşlıya, hastaya, evin işine; her şeye yetmeye çalışıyorlar. Ve çoğu ev kadınının hiçbir güvencesi yok bu ülkede.”

‘Haklar tehdit altında’

Kadınların, en temel haklarının alınması tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çok ama çok büyük talihsizlik. Onlar için değil, tüm Türkiye için bu çok büyük bir talihsizlik. Bu gece kadınlara seslenmek istiyorum: Türkiye sizleri çok yordu, bunu biliyorum. Özellikle genç muhafazakar kadınlara, ‘Bay Kemal gelirse, kazanımlarınızı kaybedeceksiniz’, propagandasını yaptılar. Aylarca yaptılar, günlerce yaptılar. Sürekli yalan söylediler, iftira attılar, karalamalar yaptılar” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğl, devamında şunları belirtti: “Bunu yapanlar sonra pazarlık masalarına oturdular, sonra sizler bir çırpıda üç beş oy için yarı yolda bıraktılar. Mübalağa etmiyorum, üç beş oy için yarı yolda bıraktılar. Aslında bu yaptıklarının bir adı var ama söylemeye dilim varmıyor. Altını özellikle çizmek isterim: Bay Kemal asla ama asla kazanımlarınızı kaybetmenize izin vermez. Bay Kemal asla ama asla kadın ve çocuk hakları üzerinden pazarlık yapmaz.”

HABER MERKEZİ


#Kılıçdaroğlu #kadınlara #seslendi #Bay #Kemal #asla #ama #asla #kazanımlarınızı #kaybetmenize #izin #vermez

EN SON EKLENENLER