Kılıçdaroğlu rest çekti: Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’te partisinin grup toplantısında konuştu. ‘HAYIR’ın sona ermiş olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Biz demokrasi mücadelesini yeni başlatıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu parti içi kavgaya da asla müsade etmeyceklerini belirterek, “Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’ye üye olmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede ise  “Partinin genel başkanı, o partiye oy verenlerin cumhurbaşkanıdır” yorumunda bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

İşçilerin hakkını sonuna kadar savunacağız. 15 yıldır istikrar diyorlar. Nerede istikrar? Hangi istikrardan bahsediyorlar? Yoksulluğun istikrarı, işsizliğin istikrarından bahsediyorlar.

25 Nisan bizim için bir dönüm noktasıdır. Kızıyorum AKPM niye bizi denetim altına aldı. Bakın değerli arkadaşlar AKPM iki şeyden dolayı bunu yaptı. Bir, 15 Temmuz Darbe girişimi, iki terörle mücade… Sonra ne diyor. Sen bunları istismar ettin. Gazetecileri, akademisyenleri içeri aldın. Mal varlıklarına el koydun. AKPM demokrasi kesintiye uğradı diyor. Sonra ne oldu? Referandum.

Madem referandumdan bahsettik. OHAL uygulamalarına kısaca değinmek isterim. İki yeni KHK daha yayınlandı. Hükümete OHAL için bir tavsiyede bulunalım. Demokrasimizin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlükleri için hukuk devleti için OHAL ilan edilmesi tavsiye edilmiştir. Binali Bey başkanlık referandumu öncesi OHAL kaldırılacak demişti. 

‘HAK, HUKUK VE ADALET KAVRAMLARI ARTIK TÜRKİYE YOK’

OHAL uygulamalarıyla Anayasa askıya alınmıştır. TBMM’nin açıkça onuruyla oynanmaktadır. Son kararnamede bir komisyon kurulması yer almıştı. Bu komisyonun yasalara göre hiçbir sorumluluğu yok. Hak, hukuk ve adalet kavramları artık Türkiye’de yoktur. Hapisaneler tıka basa doludur. İşkence ve kötü muamele Türkiye Cumhuriyeti tarafından uygulanmaktadır. 150’ye yakın gazeteci hapiste. Ahmet Şık Gülen Cemaatini anlattığı kitap yüzünden tutuklandı. Şimdi FETÖ’ye destek verdiği gerekçesiyle tutuklu. Ahmet Şık’ın FETÖ’den hapiste olmasını hangi akıl mantık kabul eder. Atilla Taş attığı tweet yüzünden hapiste. Murat Aksoy aynı şekilde.

‘BİZİM ‘HAYIR’IMIZ SONA ERMİŞ DEĞİLDİR’

Orada oturan yargıç, YSK’nin çetesini oluşturmaktadır. Ben hakim değilim, ben çeteyim diyor. Senin çeteliğini göstereceğiz. Yargıç dediğin onurlu olur. Kanunları ben tanımıyorum diyen insana yargıç mı denir? Yüksek Seçim Kurulu deyince, bu ülkenin en az yarısı yüzde 49’u hayır dedi. Yüzde 49, bu ülkede demokrasiye inananların ortak oyudur. Demokrasiden yana olan herkesle konuşacağız. Bizim ‘hayır’ımız sona ermiş değildir. Biz demokrasi mücadelesini yeni başlatıyoruz.

‘KAVGA EDENLERİ GEREKİRSE KAPININ ÖNÜNE KOYACAĞIZ’

Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız. (Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı sonrası toplantı salonunda alkışlar yükseldi)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’ye üye olmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Partinin genel başkanı, o partiye oy verenlerin cumhurbaşkanıdır” dedi.

EN SON EKLENENLER