Kılıçdaroğlu: YSK’ye güvenmiyoruz, bu kadar açık

Meclis’te konuşan Kemal Kılıçdaroğlu YSK’ye dair sözleri ile ilgili ‘Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz; bu kadar açık’ ifadelerini kullandı

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu’na ilişkin söylediği sözler vardı.

Kılıçdaroğlu YSK’nin güvenirliğinin kalmadığını ifade ederek “YSK’nın hangi olaylarda nasıl karar vereceğini hepimiz biliyoruz. Sanki biz başvuracağız, YSK hukuka uygun karar verecek. Akıl var mantık var. İradesini saraya ipotek eden adama hâkim denmez! Hala öğrenmediniz mi ya!” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında ise ‘Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz; bu kadar açık’ dedi

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Özgür medya istiyoruz

” Havuz medyası değil, özgür medya istiyoruz; kalemini satmayan gazeteci istiyoruz. TV’lere çıkıp gazeteci kisvesiyle iktidarın yanlışlarını savunanlara gazeteci demiyoruz, kalemini satanlara gazeteci denmez.  Orhan Erinç’i uğurladık. Basın camiasına başsağlığı diliyoruz. Her birimiz kaçınılmaz olarak o yolculuğa bir gün çıkacağız. Önemli olan arkada bıraktığımız güzel şeylerle anılmak.

YSK tartışmaları

YSK ile söylediğim bir şey tartışılıyor. YSK’na güvenmediğimi sağır sultan duydu! YSK’nın hangi olaylarda nasıl karar vereceğini hepimiz biliyoruz. Sanki biz başvuracağız, YSK hukuka uygun karar verecek. Akıl var mantık var. İradesini saraya ipotek eden adama hakim denmez! Hala öğrenmediniz mi ya!

YSK’ye güvenmiyoruz

İstanbul seçimleri… Aynı zarfın içine 4 oy pusulası konuyor. Bu beylere talimat gelmiş… 3’ü geçerli, 1’i geçersiz… Bazıları bu kararı aldılar. Ben de bunlar YSK’daki çetelerdir dedim. Yasadışı bir işlemi yapmak için bir araya gelenlere çete denir. YSK değişti evet, eskiden 3 4 kişi vardı iradesini satmayan, vicdanını dinleyen, şimdi onları da büyük ölçüde temizlediler. YSK’ya güvenseydik özel olarak sandık güvenliği için çalışmazdık. Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmiyoruz; bu kadar açık!

ANKARA

#Kılıçdaroğlu #YSKye #güvenmiyoruz #kadar #açık

EN SON EKLENENLER