Kılıçdaroğlu’na; Edirne’ye Kandıra’ya git diyebiliriz

İstanbul Hayır Meclisleri Harbiye Kenter Tiyatrosu’nda bir araya geldi. Buluşmada kısa bir sinevizyon gösterildi. Sinevizyonda ‘Hayır’ çalışmalarından görüntülerin yanı sıra; açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile HDP milletvekillerinin fotoğrafları ve görüntülerine yer verildi.

Ardından Yüksel Caddesi’nde Gülmen ve Özakça’ya destek için direnen Veli Saçılık’ın görüntülü mesajı yayınlandı. Saçılık, “Artık sokağa çıkıp diktatörlüğe dur deme zamanı, eyleme geçme zamanı” diyerek, mutlaka kazanacaklarını söyledi. Saçılık’ın ardından ise, Gülmen ve Özakça’ya destek için 26 gündür açlık grevinde olan aşçı İsmail Erdoğan konuştu. Gülmen ve Özakça’nın KHK’lerin önüne barikat olduğunu belirten Erdoğan, “Hiç kibre kapılmadan, ne kadar güçlüyüz hallerine kapılmadan kendi benliğimiz olarak kendi fikirlerimiz ile ‘adalet yürüyüşüne’ dâhil olabilmeliyiz. 10 kişinin başını eğemediği İdris Baluken ile dayanışma gösterebiliriz. Kılıçdaroğlu’na; Edirne’ye Kandıra’ya gitmesi için talepte bulunabiliriz” dedi.

Hayır demeye devam edeceğiz

Buluşmada okunan ortak metinde, “Baskılara rağmen sokakları terk etmeyen bizleri sindirmek için OHAL’i ilan ettiler, gazeteleri, televizyonları kapatıp gazetecileri tutukladılar. Fiili olan hukuksuzluk yasallaştırılmaya çalışıldı. Bizler ‘hayır’ sözünü yükseltmeye devam ediyoruz” denildi.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER