Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş’a ‘terörist’ diyen Erdoğan’a: Herkesi terörist ilan ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için kullandığı “terörist” tanımlamasına ilişkin, “Erdoğan kendisini yargı yerine koyduğu için herkesi terörist ilan ediyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deutsche Welle (DW) Türkçe’den Aslı Işık’ın sorularını yanıtladı. Işık’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın G20 Zirvesi sırasında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için “terörist” tanımlamasına ilişkin sorusuna şu cevabı verdi:

‘ERDOĞAN KARAR VEREMEZ’

“Demirtaş için söylediği sözlere gelince; kimin suçlu olup olmadığına siyasetçi, sanayici ya da esnaf karar vermez. Bu kararı yargı verir. Ama Erdoğan kendisini yargı yerine koyduğu için herkesi terörist ilan ediyor. Hakim de ona göre tutuklama kararı veriyor. ‘Ağır cezalar gelecektir’ diyerek, ‘İstediğim kişiye istediğim cezayı verdiriyorum’ diyor. Toplumun her kesimine gözdağı veriyor.

Ben, Erdoğan’da şunu gördüm: Devletin tüm olanaklarına rağmen, referandum sonucunda, yüzde 50’yi yakalayamadı. YSK’daki çeteyle ancak bu sonuca ulaşabildi. 2019’da kendisinin gideceğini görüyor. 2019 korkusuyla toplumu baskılıyor. Ama ne yaparsa yapsın Erdoğan 2019’da gidecektir.”

EN SON EKLENENLER