Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: 15 Temmuz’u tartışalım

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçaroğlu, yaşanan iki ayrı darbenin olduğunu belirterek, “Biri halkın diğeri Saray’ın. Halkın 15 Temmuz’u başımızın üstüne. Halkın 15 Temmuz’unu fırsat bilip 20 Temmuz’da kendilerine ikmal hazırlayanlardır. Sivil darbeyi gerçekleştirenlerdir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

‘HAPİSTEKİ MİLLETVEKİLLİER İÇİN YAPTIK’

İstanbul Milletvekili Enis Berbeoğlu’nun tutuklanması ardında Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği “Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin ifadelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bu yürüyüşü bu ülkenin hak arayan huzur arayan bu ülkenin mazlumları içini yaptık. Bu yürüyüşü dosyası kapatılan Muhsin Yazıcıoğlu için yaptık. Bu yürüyüşü emeklilikte yaşa takılanlar için yaptık. Bu yürüyüşü hapisteki milletvekilleri için yaptık. Bu yürüyüşü taşeron işçiler için yaptık. Bu yürüyüşü FETÖ’nün darbe girişimine karşı canını veren 249 şehidimiz ve gaziler için yaptık. Bu yürüyüşü şehitler ve gaziler arasında ayrım yapılmasın. Ayrım yapan vatan hainidir demek için yaptık. Bu yürüyüşü gayri meşru ilan ettiğimiz anayasanın dünyaya tanıtılması için yaptık. Bu yürüyüşü liyakat sistemi tekrar Türkiye’ye gelsin diye yaptık. Bu yürüyüşü soruları çalınan KPSS ve diğer sınav mağdurları için yaptık. Bu yürüyüşü can ve mal güvenliği olmayan iş dünyası için yaptık. Bu yürüyüşü FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın diye yaptık. Adalet yürüyüşümüzü açlık grevindeki Nuriye ve Semih kardeşimiz için yaptık.”

‘İKİ TANE 15 TEMMUZ VAR’

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında iki farklı 15 Temmuz olduğunu belirterek, “Biri halkın diğeri Saray’ın. Halk, sokağa çıktı canları uğruna demokrasiye sahip çıktılar. TBMM’ye, milli iradeye, darbe girişimine karşı çıktılar. Onların mücadelesi Hakkın mücadelesidir. Halkın 15 Temmuz’u başımızın üstüne. Bir de Saray’ın 15 Temmuz’u var. Halkın 15 Temmuz’unu fırsat bilip 20 Temmuz’da kendilerine ikmal hazırlayanlardır. Sivil darbeyi gerçekleştirenlerdir” diye belirti.

‘SARAY’IN SAVCILARI CUMHURİYETİN SAVCISI OLAMAZ’

“Saray’ın 15 Temmuz’undan garip bir örnek vermek istiyorum” diye devam eden Kılıçdaroğlu, “Can Dündar ve Erdem Gül’ün davası görüşüldü. 1 Nisan’da dava görüşülür, bir süre sonra TBMM’ye Engin Özkoç ile ilgili bir fezleke gelir. 12 tane delil. Engin Özkoç’a neden o davaya katıldın, slogan attın diye fezleke geliyor. Engin Özkoç orada mıydı, değildi! Nerede Engin Özkoç? Sakarya’da… Herkes bunu öğrensin; Saray’ın savcıları cumhuriyetin savcısı olamaz” dedi.

‘MEYDAN OKUYORUM’

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a hitaben konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, Kahraman’nın kendi programlarını değiştirdiğini söyledi. “TBMM Başkanı, TBMM’nin değil Saray’ın emir kuludur” diyen Kılıçdaroğlu, aynı zamanda “İradesiz bir Meclis Başkanı olabilir mi?” diye sordu.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a istediği kanalda 15 Temmuz’u tartışma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “İstediğin kadar kumpas kur, yolundan dönen namerttir. Meydan okuyorum. Cesaretin varsa, korkak değilsen, ödlek değilsen senin havuz medyanda senin istediğin saatte gel birlikte 15 Temmuz’u tartışalım. Çık karşıma, sana açıkça meydan okuyorum. Cesaretin varsa çıkarsın. Kim doğruları söylüyor, kim söylemiyor herkes öğrensin.”

EN SON EKLENENLER