Kılıçdaroğlu’ndan TSK’ye eleştiri: Komuta kademesi haddini bilsin

Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerini alkışlayan TSK komuta kademesini eleştiren Kılıçdaroğlu ‘Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir’ dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tank palet fabrikasında kendisini eleştirdiği konuşmayı alkışlayan askerlere tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Siyaset mi yapmak istiyorlar, kutsal üniformayı çıkarsınlar, Erdoğan’ın yanına hizalansınlar, Perinçek’e de takılsınlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

HDP’ye kapatma davası

Biz öteden beri demokrasiyi savunduk. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı gösterdik. Çünkü biz CHP’yiz. Biz CHP olarak demokrasiye inanıyoruz. Siyasal partilerin kapatılması askeri dönemlere ait bir gelenektir. Hazine yardımını kesmek, parti yardımını kesmek gibi uygulamaları asla doğru bulmuyoruz. Yaşasın demokrasi.

TSK’ye eleştiri

Malum beyefendi tank palet fabrikasına gitti. Erdoğan bildiğimiz Erdoğan. O makamın ne kadar önemli olduğunun farkında değil. O makam, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyor. Zavallı kendi trolü oldu. Devletin çürüdüğünü dün gösterdi. Yalanını küfrünü alkışlayan kurmay askerler. Askerin beni alkışlamasını asla istemem ama yalan söyleyeni alkışlıyorsa devletin çürüdüğünü ora gördüm. Unutmayın bol apoletli Ortadoğu askerleri cepheden kaçtılar. Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Siyaset mi yapmak istiyorlar, kutsal üniformayı çıkarsınlar, Erdoğan’ın yanına hizalansınlar, Perinçek’e de takılsınlar. Biz değiştik, biz halkın partisiyiz.

ANKARA

#Kılıçdaroğlundan #TSKye #eleştiri #Komuta #kademesi #haddini #bilsin

EN SON EKLENENLER