Kılıçdaroğlu’ndan yurtdışı seçmene ‘sandığa gidin’ çağrısı

Yurt dışında oy kullanacak yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, ‘Demokrasi mücadelesine omuz vereceğinize inanıyorum’ dedi

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanal medya hesabından paylaştığı video ile yurt dışında oy kullanacak yurttaşlara seslendi.

Yarın yurt dışında oy kullanma işlemlerinin başlayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sıla hasreti geçen vatandaşlarımız dünyanın neresinde olursanız olun sandığa gitmek vatan borcudur. Çünkü bu mesele artık bir seçimden öte bir referandumdur. Bir önceki referandumun ardından neler yaşadığımızı gördünüz. Bu sefer ki ise ülkemiz için son çıkıştır. Sandığa gelin, etrafınızdakileri de sandığa getirin. İçi boş bir çağrı değil bu. Sorunlarınızı, çözümlerini de iyi biliyorum.

Yurtdışı seçmene yönelik vaatler

Meclis’te güçlü varlık gösterebilmeleri için yurt dışı seçim çevresi oluşturacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de emekli olup başka bir ülkede çalışırken size uygulanan kısıtlamaların kaldırılması ve ücretlerinizin iyileştirilmesini sağlayacağız. Sizi yok sayarak hayata geçiren Otomatik Bilgi Paylaşımı Anlaşması’nın uygulanmasında yaşanabilecek mağduriyetleri gidereceğiz. Yurt dışındaki araçların Türkiye’de kalış sürelerini uzatacağız. Fahiş uçak bileti fiyatlarını makul seviyelere çekeceğiz” dedi.

‘1 milyon kişi sandık başında olacağız’

Kılıçdaroğlu, devamında şunları dile getirdi: “Şüpheniz olmasın bu kez daha emin, kararlıyız. Sizleri önce oy vermeye sonra da oylarınızı korumaya çağırıyoruz. Unutmayın 28 Mayıs’ta oylarını korumak üzere 1 milyon kişi sandık başında olacağız. Bu demokrasi mücadelesine omuz vereceğinize yürekten inanıyorum.”

HABER MERKEZİ

#Kılıçdaroğlundan #yurtdışı #seçmene #sandığa #gidin #çağrısı

EN SON EKLENENLER