Koca ve Çalağan’dan çağrı: Şiddet dilini durdurmak için sandığa

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ve Kadın Meclisi Sözcüsü Canan Çalağan, 28 Mayıs seçimlerinde ‘Bu kader seçiminin mührü de bizlerin elinde’ diyerek oy çağrısı yaptı

Türkiye tarihinde kader seçimi olarak nitelendirilen 14 Mayıs seçimlerinde yapılan tüm manipülasyonlara rağmen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 61 milletvekili kazandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ise ikinci tura kaldı. Seçimler 28 Mayıs’ta yapılacak. Kemal Kılıdçaorğlu’nu desteklediğini açıklayan Yeşil Sol Parti ise seçmene sandık çağrısı yapmaya devam ediyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Canan Çalağan ve Yeşil Sol Parti mersin Milletvekili Perihan Koca 28 Mayıs seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Koca: Kadınlar öfkeli

Mersin’de güçlü bir kadın hareketi olduğunu ifade eden Koca, “Faşizm karşısında dimdik duran kentlerden bir tanesi. Bunun yansımalarını 14 Mayıs seçimlerine giderken gördük. Cumhur İttifakı’nın kadın politikalarını kadınlarla konuştuğumuzda kadınlar, yaşamlarının bir cendereye sıkıştırılmak istendiğini gördü. Yaşadıkları derin yoksulluk ve eşitsizlikleri anlatırken taleplerini yeni yaşam üzerinden aktardı. Kadınların Konca Kuriş’in katilleriyle yapılan ittifaka çok büyük öfkelerinin olduğunu gördük. Seçim çalışmamızda kadınlar en önde mücadele etti, seçim kampanyasının ana öznesi oldular” dedi.

Oy çağrısı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çağrıda bulunan Koca “ Bir yüzyıl daha bu despotik cumhuriyetle yaşamaya bir gün bile tahammülümüz kalmamış. Bu yüzden oyumuza sahip çıkacağız, halkımıza çağrımdır; biz kendi kaderimizi elimize alabiliriz. Demokratik bir cumhuriyet için de bu seçimlerde sandığa giderek tavrımızı en net biçimde gösterelim. Bu kader seçiminin mührü de bizlerin elinde.” İfadelerini kullandı.

Çalağan: Sandığa gidiyoruz

AKP-MHP’nin genç kadınların gelecek umutlarını çaldığını belirterek, 14 Mayıs seçimleri ertesi intihar eden lise öğrencisi Kübra Ergin’i hatırlatan Calağan, “Genç kadınların yaşam biçimine, düşüncesine, iradesine müdahale eden bir iktidar bloğuyla karşı karşıyayız. 14’ünde durdurduğumuz bu eril kuşatmayı, 28’inde dağıtacağımıza emin olarak bir kez daha sandığa gideceğiz, oyumuzu vereceğiz, oyumuza sahip çıkacağız. Halkla, kadınlarla emekçilerle, yoksullarla, tek adam rejimi arasında bir seçimdir. Biz kendi özgürlük seçeneğimiz için oy veriyoruz. Bu faşizmi, karanlık düzeni, antidemokratik uygulamaları, güvenlikçi politikaları, ayrıştıran politikaları, nefret dilini, şiddet dilini durdurmak için sandığa gidiyoruz” açıklamasında bulundu. AKP-MHP iktidarının kadınları ayrıştırdığına işaret eden Çağalan, iktidarın kadın politikalarına karşı tüm kadınları sandığa davet etti.

HABER MERKEZİ

#Koca #Çalağandan #çağrı #Şiddet #dilini #durdurmak #için #sandığa

EN SON EKLENENLER