Komisyon Leyla Zana’nın vekilliğini düşürmek için toplandı

Meclis Karma Komisyonu, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin ‘devamsızlık’ gerekçesiyle düşürülmesini görüşmek üzere toplandı

Meclis Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, HDP Agirî (Ağrı) Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekilliğinin yemin etmeği gerekçesiyle yasama faaliyetlerine katılamadığı için “devamsızlık” gerekçesiyle düşürülmesini görüşmek üzere toplandı. Komisyon, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında, Zana’nın devamsızlık dosyasına ilişkin, komisyon bünyesindeki Hazırlık Komisyonu raporunu görüşecek. Buradaki oylamanın ardından Karma Komisyon, buna ilişkin hazırlayacağı raporu Genel Kurula sunacak ve nihai karar orada verilecek.

Komisyon daha önce iki HDP’linin vekilliğini düşürmüştü

Karma Komisyon, daha önce de HDP Wan Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şirnex Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın “devamsızlık” nedeniyle milletvekilliğini düşürmüş, Meclis tarihinde bir ilke imza atmıştı. Zana, 1 Kasım seçimlerinin ardından yemini geçersiz sayıldığı için yasama faaliyetlerine katılamıyordu. 212 birleşime katılamayan Zana’nın vekilliğinin düşürülmesi için AKP, CHP ve HDP üyelerinden kurulu Hazırlık Komisyonu’nda 4’e 1 “düşürülsün” yönünde oy çıktı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER