Kubilay: Gayri meşru iktidarın gayri meşru yöntemleri devrede

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, partilerine dönük son gözaltı operasyonlarını ANF’ye değerlendirdi. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinden sonra AKP-MHP’nin iktidarını sürdürmenin önündeki en büyük engel olarak gördükleri HDP’ye yönelik çok kapsamlı bir saldırı dalgası başlattıklarını hatırlatan Kubilay, gayri meşru bir iktidarın gayri meşru yöntemlerinin devrede olduğunu vurguladı.

Son gözaltı furyasının da HDP’ye yöneltilmiş saldırıların parçası olduğunu kaydeden Kubilay, “Bir taraftan kayyum rejimi, diğer taraftan şiddet, gaz, cop, rehin almalar” hatırlatmasında bulundu. Bu gözaltıların HDP’nin deklarasyonunun hemen ardından gerçekleştirilmesinin tesadüf olmadığına işaret eden Kubilay, iktidarını zorbalıkla sürdürmeye çalışan AKP’nin gerçek yüzünün toplumsal bilince çıkmamasını istediğine dikkat çekti.

Deklarasyonda yaptıkları erken seçim çağrısının politik gerekçesi olarak iktidarın gayri meşru yüzünü ortaya koyduklarını belirten Kubilay, “Bunun toplumsal bilince çıkmasını ve bu bilincin siyasallaşmasını önlemek için HDP’ye saldırıyorlar” dedi. Bütün bu yaşananların iktidarın içine düştüğü politik çaresizliğin de açık göstergesi olduğuna işaret eden Kubilay, toplumun AKP’nin gerçek yüzünü görmeye başladığını kaydetti.

TARİHSEL YANILGI…

İktidarın Kürt düşmanlığı ve HDP karşıtlığı üzerinden süregelen saldırı mantığının her kesim tarafından iyi okunması gerektiğinin altını çizen Kubilay, şunları belirtti: “Önce en etkili muarızınızdan başlarsınız. Çünkü en güçlü düşmanınızı yok ettikten sonra öbür düşmanlarınızı yok etmek daha kolay olur.

Türkiye’de eğer kurumsallaşmakta olan bir faşist rejimden, despotik bir iktidardan söz ediyorsak demek ki en etkili muarızı olarak gördüğü HDP’den kurtulduktan sonra diğer toplumsal muhalefete de gereğini yapacaktır. Bunun öncelikle görülmesi lazım. Bugün iktidar saldırısının sadece HDP’ye yönelik olduğu düşünülürse tarihsel yanılgı içerisine girilir.”

‘HDP BİR BİNADAN İBARET DEĞİL’

Eğer burada maksat HDP’nin kapısına kilit vurmaksa, ellerindeki bütün zor aygıtlarıyla bunu yapabileceklerini belirten Kubilay, ancak HDP’yi kapatamayacaklarını vurguladı. HDP’nin bir binadan ibaret olmadığını hatırlatan Kubilay, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “HDP bir mekan değil ki kapısına kilit vurasınız. HDP 6 milyon oy potansiyeli olan, en az 15-20 milyona hitap eden, toplumsal beklentilere ve özlemlere cevap veren politik bir parti. O yüzden kapatma meselesi o kadar önemli bir mesele değil.

Bunların esas yapmak istedikleri, HDP’yi bugün HDP yapan bütün yapısal özelliklerinden arındırarak işlevsizleştirmek ve içi boş bir kabuğa dönüştürmek. Bu boşuna bir çabadır. Bugüne kadar çok sayıda arkadaşımız gözaltına alındı, 5 bine yakın da tutuklu arkadaşımız var ama HDP kendi ilkeleri, amaçları doğrultusunda yoluna ve mücadelesine devam ediyor ve edecek.”

 

 

 

 

 

EN SON EKLENENLER